Dit weten we tot nu toe over de slachtoffers van de schietpartij

Door Anne-Meike van den Berg 19 maart 2019

Het is de dag na de schietpartij in een tram bij het 24 Oktoberplein in Utrecht, waarbij drie mensen omkwamen en vijf gewonden vielen. Over de slachtoffers van de schietpartij wordt steeds meer duidelijk. Een 19-jarige vrouw uit Vianen en twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht overleefden het schietincident niet, meldt het OM.

Ook raakten een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein zwaargewond.

Op het werk van het 19-jarige slachtoffer uit Vianen, Kwalitaria Delifrance, is met grote verslagenheid gereageerd op haar dood. “Het mag duidelijk zijn dat het overlijden van onze medewerkster keihard is aangekomen. Ze was pas 19. Hier zijn echt geen woorden voor. Dit kunnen we niet bevatten”, vertelt een woordvoerder van de Kwalitaria in het AD Utrechts Nieuwsblad.

Tekst loopt door onder de foto

schietpartij Utrecht
De snackbar waar het 19-jarige slachtoffer werkte, sloot gisteren direct de deuren na het vreselijke bericht over haar dood. Foto: AD Utrechts Nieuwsblad

Vader

Ook een 49-jarige man uit Utrecht Terwijde overleefde de schietpartij niet. Bij voetbalvereniging DESTO in Leidsche Rijn, waar hij actief was als trainer, is het nieuws hard aangekomen. “Dit is verschrikkelijk,” zegt voorzitter Frits Velthuijs in het AD Utrechts Nieuwsblad. “Ons medeleven gaat uit naar de familie.” Ook het Christelijk Gymnasium in Utrecht rouwt om de dood van de man. Twee van zijn kinderen zaten er op school. De school staat vandaag stil bij zijn dood.

>>> Lees hier meer over de schietpartij van gisteren in Utrecht:

24 oktoberplein utrecht

Schietpartij 24 Oktoberplein: dit weten we tot nu toe

Bij een schietpartij in een tram bij het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn maandag 18 maart drie doden...

Meer over

112 Nieuws

adv.