Dit kost het om een rondje te geven op een terras in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 20 juli 2018

‘Het volgende rondje is van mij!’ Je maakt jezelf natuurlijk onsterfelijk met deze uitspraak. Maar wat kost dat nou eigenlijk gemiddeld, een rondje geven op een terras in Utrecht? We hebben het antwoord voor je!

Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners had een leuke klus de afgelopen paar maanden. In heel Nederland ploften ze neer op het terras en bestelden er een rondje: twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé. De bonnetjes werden goed bewaard en na ongetwijfeld een aantal ingewikkelde berekeningen is er nu het *trommelgeroffel* terrasonderzoek 2018.

Een rondje geven in Utrecht

Wat je natuurlijk wilt weten: hoe duur is het gemiddeld om een rondje te geven in Utrecht? Komtie: €22,83. Utrecht is daarmee iets duurder dan het landelijke gemiddelde, dat ligt namelijk op €22,64. Ons stadsie staat hiermee op de achtste plek in de lijst van duurste terrassteden van Nederland. Vorig jaar was het trouwens goedkoper om je vrienden te trakteren in Utrecht, namelijk €21,80.

Duurste en goedkoopste terrasstad

Het zal je niet verbazen dat Amsterdam de duurste stad is als het gaat om het geven van een rondje op het terras. In de hoofdstad betaal je daar gemiddeld €25,10 voor en Amsterdam is daarmee de allerduurste terrasstad van Nederland. En de goedkoopste? Dat is Zwolle met een gemiddelde prijs van €21,35-.

Bekijk hier de uitslag van het terrasonderzoek 2018 (tekst gaat verder onder de grafiek):

Terrassen in Utrecht

Over terrassen gesproken: daar zijn er héél veel van in Utrecht:

de zaak

Een terras in Utrecht voor iedere situatie: check hier de grote indebuurt-terrassengids

Niet om op te scheppen, maar bij indebuurt hebben we inmiddels behoorlijk verstand van Utrechtse ter...

Het volgende rondje is van ons, cheers!

adv.