Dit is – volgens Misset Horeca – het beste terras van Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 3 juli 2018

Voor de elfde keer op rij is gisteren de Terras Top 100 van Misset Horeca (een vakplatform voor de horecasector) bekend gemaakt. Voor het allerbeste terras van Nederland moet je naar Heerenveen, maar ook in en rondom Utrecht zijn topterrassen te vinden.

Volgens Misset Horeca is het terras van restaurant ’t Gerecht in Heerenveen de allerbeste van Nederland. Maar, je hoeft niet helemaal naar Friesland voor een topterras. Ook Utrecht staat – gelukkig – in de lijst.

Het beste terras van Utrecht

Voor het allerbeste terras van Utrecht moet je de binnenstad uit. Het terras van restaurant Dengh, aan de Enghlaan in Leidsche Rijn, staat op nummer 24 van de Terras Top 100. Het is ook meteen het enige Utrechtse terras op de lijst. Maar, als je dan toch aan het fietsen bent: op nummer 5 staat het terras van Down Under in Nieuwegein en ook ’t Wapen van Haarzuylen in Haarzuilens heeft een plekje op de lijst bemachtigd (nummer 77).

Terras Top 100

Bij dit soort lijstjes is het altijd fijn om te weten hoe ze tot stand zijn gekomen. In het geval van de Terras Top 100 van Misset Horeca is het zo dat horecazaken zich zelf kunnen opgeven voor de lijst. Vervolgens krijgt iedere deelnemer een anoniem bezoek van een lid van de vakjury. De beste 125 terrassen gaan door naar ronde twee en worden bezocht door een mystery visitor. Als deze bezoeken achter de rug zijn, worden de totaalscores gemaakt: mystery visits tellen voor twintig procent, vakjurybezoek telt voor tachtig procent. Et voila: men heeft een Terras Top 100!

Nog meer terrassen in Utrecht

Wij maken zelf ook regelmatig Utrechtse terraslijstjes:

Karel 5 Utrecht

7 x Utrechtse terrassen in het groen

Kijk, het leven in de stad is fantastisch, maar af en toe wil je even rust aan je kop en genieten va...
voorjaarsvakantie utrecht

8 x kindvriendelijke terrassen in Utrecht

Gezellig op het terras neerploffen met je kroost: supergezellig natuurlijk, maar niet iedere plek in...
de poort utrecht

7 x terrassen buiten het centrum van Utrecht

Ben jij de drukte van het centrum eventjes zat of wil je wel eens ergens anders zitten dan op de Neu...

adv.