Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is – volgens Misset Horeca – het beste terras van Utrecht (2019)

Door Janine Guijt 9 juli 2019

Voor de twaalfde keer op rij is gisteren de Terras Top 100 van Misset Horeca (een vakplatform voor de horecasector) bekendgemaakt. Voor het allerbeste terras van Nederland moet je naar Veere (Zeeland), maar ook in en rondom Utrecht zijn topterrassen te vinden.

Volgens Misset Horeca is het terras van restaurant De Werf in Veere het allerbeste van Nederland. Maar, je hoeft niet helemaal naar Zeeland voor een topterras. Ook Utrecht staat – gelukkig – in de lijst.

Het beste terras van Utrecht

Voor het allerbeste terras van Utrecht moet je de binnenstad uit. Het terras van restaurant Dengh, aan de Enghlaan in Leidsche Rijn, staat op nummer 42 van de Terras Top 100. Het is ook meteen het enige Utrechtse terras op de lijst. Maar, als je dan toch aan het fietsen bent: op nummer 18 staat het terras van Stan & CO in Zeist en ook ’t Wapen van Haarzuylen in Haarzuilens heeft een plekje op de lijst bemachtigd (nummer 73).

Terras Top 100

Bij dit soort lijstjes is het altijd fijn om te weten hoe ze tot stand zijn gekomen. In het geval van de Terras Top 100 van Misset Horeca is het zo dat horecazaken zichzelf kunnen opgeven voor de lijst. Vervolgens krijgt iedere deelnemer een anoniem bezoek van een lid van de vakjury. De beste 125 terrassen gaan door naar ronde twee en worden bezocht door een mystery visitor. Als deze bezoeken achter de rug zijn, worden de totaalscores gemaakt: mystery visits tellen voor twintig procent, vakjurybezoek telt voor tachtig procent. Et voila: men heeft een Terras Top 100!

Meer lezen over terrassen in Utrecht

Wij maken zelf ook regelmatig Utrechtse terraslijstjes:

Weer eens wat anders: 9 x nieuwe terrassen in Utrecht

In Utrecht hebben we terrassen aan het water, verborgen terrassen, terrassen in de avondzon en zo ku...

Na je werk een terrasje pakken? Op deze 7 plekken zit je in de zon

7 x Utrechtse terrassen in het groen

7 x terrassen buiten het centrum van Utrecht

Even goed zoeken: 6 x verborgen terrassen in UtrechtMeer over Dengh ontdekken?

Dengh

restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Enghlaan 17, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.