Deze beroemde vaginabroek bewonder je binnenkort in het Centraal Museum in Utrecht

Door Janine Guijt 11 februari 2019

In het voorjaar van 2018 was ‘ie volop in het nieuws: de vaginabroek die zangeres Janelle Monàe droeg in de videoclip van haar nummer PYNK. Deze iconische broek – ontworpen door de Amsterdamse ontwerper Duran Lantink – kun je binnenkort bewonderen in ons eigen stadsie. Het Centraal Museum heeft het kledingstuk namelijk gekocht.

 “I’m so tickled and honored that people are talking about the Pynk pants, I think that it’s so cool to have discussions around women’s issues and women’s bodies”, zei Janelle Monáe vorig jaar in het Amerikaanse magazine People. De clip ging in april vorig jaar viral en werd sindsdien elf miljoen keer bekeken.

Met de videoclip brengt zangeres Janelle Monáe een ode aan het vrouwelijk geslachtsorgaan. De clip is opgenomen in een decor van een roze woestijn. Te zien is een groep danseressen, gekleed in roze broeken die doen denken aan een vagina.

Trots

Directeur Bart Rutten is trots dat de vaginabroek vanaf half juli te zien is in het museum. “We zijn trots dat we opnieuw een modeontwerper kunnen laten zien, die experimenteert en vernieuwt. De projecten van Duran Lantink op het gebied van diversiteit, multidisciplinair samenwerken en duurzaamheid sluiten naadloos aan op waar we als Centraal Museum aan werken.”

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit nieuws.Meer over Centraal Museum ontdekken?

Centraal Museum

musea

Nu open11:00 - 17:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Agnietenstraat 1, Utrecht

Bekijk meer:musea

Meer over

Nieuws

adv.