Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De verbreding van de A27 bij Amelisweerd gaat tóch door

Door Janine Guijt 14 november 2019

Alle protesten en acties ten spijt: de omstreden verbreding van de A27 bij Amelisweerd gaat tóch door. In eerste instantie was de verbreding van de baan, omdat er stikstofuitstoot mee gemoeid is. Nu de totale uitstoot wordt verminderd door onder meer de maximumsnelheid te verlagen, ziet het kabinet toch ruimte voor de verbreding.

Duizenden bomen

Onder meer Actiegroep Amelisweerd Niet Geasfalteerd voerde actie tegen de verbreding. Dat deden ze bijvoorbeeld met een grootschalige fietstocht vanaf het Domplein, of een workshop bomen klimmen in Amelisweerd. Volgens de actiegroep zou de verbreding van de A27 ten koste gaan van duizenden bomen in Amelisweerd. Daarnaast zou de uitbreiding meer luchtvervuiling, CO2-uitstoot en geluidsoverlast veroorzaken.

Zeven rijstroken

De Raad van State stak afgelopen zomer een stokje voor de verbreding, maar nu komt deze er dus tóch. Rijkswaterstaat vindt de uitbreiding van de A27 nodig om de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren. Om het verkeer goed af te wikkelen, krijgt de weg aan elke kant zeven rijstroken.

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit nieuws.

Lees ook:

Oproep: waar in Utrecht is echt niet over nagedacht?

Ken je die kreet, ‘Je had maar één taak’? Nee? Google maar eens en klik dan vooral de optie afbeeldi...

Wat doet die witte tent daar onder het bollendak op Utrecht CS?

Parkeren wordt weer duurder: dit betaal je volgend jaar in Utrecht

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.