Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Utrechtse Fleur wandelde van Dom(burg) tot Dom(toren) voor de Hartstichting

Door Pauline Dons 1 oktober 2019

Muziek aan, verstand op nul en 250 kilometer lopen. De Utrechtse Fleur Mank (31) deed het. Vorige week besloot ze te gaan wandelen om zo een mooi geldbedrag te verzamelen voor de Hartstichting. Ze liep van Dom(burg) tot Dom(toren) in slechts vijf dagen. Gisteravond rond 18.15 uur kwam ze aan in Utrecht en behaalde ze haar doel.

Van donderdag 26 september tot maandag 30 september wandelde Fleur van Zeeland naar Utrecht. Ze noemt de wandeltocht zelf ‘van Dom tot Dom’, omdat ze van Domburg tot de Dom in Utrecht liep, waar ze zelf ook woont. Fleur wilde graag de mooie kustroute door Zeeland lopen en daarom liep ze nog een stukje extra. Afgelopen donderdag startte ze in het Zeeuws-Vlaamse Cadzand en gisteravond volbracht ze in vijf dagen tijd de route van ongeveer 250 kilometer.

Waarom?

Fleur: “Sinds 2011 ben ik onder behandeling bij de afdeling cardiologie in het AMC. Na twee behandelingen blijf ik onder controle voor hartritmestoornissen en een afwijking aan de hartkamer. Sinds afgelopen jaar is de afwijking toegenomen.” Iets waar Fleur zich zorgen om maakt, is dat de toekomst nog onduidelijk is.

Tekst gaat verder onder de foto

fleur met cheque hartstichting
Foto: Jennifer Switijnk

Jaarlijks ondergaat ze verschillende onderzoeken en daardoor is ze de waarde van wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling gaan inzien. Dit heeft haar het idee gegeven om een steentje bij te dragen. “Wandelen leek mij een goed idee en ik zou ik niet zijn als ik hier niet een mooie uitdaging van zou maken. Iedere euro draagt bij aan verder onderzoek voor misschien wel het meest bijzondere orgaan van ons menselijk lichaam”, legt Fleur uit.

Opbrengst

Fleur begon vorige week aan haar wandeltocht en keek uit naar het moment dat ze haar eigen stadsie gisteravond binnen zou wandelen, want: “Als ik de Dom zie, dan ben ik thuis”, lacht ze. Ze liep de route in haar eentje en werd hier en daar gesteund door vrienden en familie langs de weg. In eerste instantie hoopte Fleur minimaal 5.000 euro op te halen. Een week voor de start had haar tocht echter al meer dan 8.800 euro opgehaald en de steun bleef binnenstromen. Gisteravond finishte Fleur in Utrecht met een eindbedrag van €12.500 euro.

“Het was een zware tocht en de weersomstandigheden konden niet slechter, maar met hulp van alle lieve support: berichtjes, telefoontjes, appjes… heb ik het volbracht. Ik had nooit verwacht zo veel sponsorgeld op te halen voor de Hartstichting en daar ben ik super trots op”, zegt Fleur over haar tocht.

Lees meer:

interview sanne van dijk stewardess

Van kantoorbaan naar landingsbaan: de Utrechtse Sanne is stewardess

Voor je werk vliegen naar Bonaire, New York of Rio de Janeiro? Voor de Utrechtse Sanne van Dijk (30)...

Alexandra Covers runt bruidsmodezaak Covers Couture: ‘Wij verkopen een stukje magie’

Marijke begon hotel Mary K: ‘Dat gasten terugkomen, is het allermooiste compliment’

Friso (28) is life guard bij de Maarsseveense plassen: ‘Ik heb hier nog nooit gezwommen’

adv.