Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De pizza Marjolein – Turkse pizza mét 2 kroketten – is een regelrechte hit in Utrecht

Door Janine Guijt 15 oktober 2020

Ja, je leest het goed: we hebben het over een Turkse pizza belegd mét twee kroketten. En ja, volgens menig snackliefhebber is dit dus echt bijzonder goed te pruimen. De pizza Marjolein van cafetaria de Beste bestaat al sinds 2015, maar door social media én het feit dat je de snack nu ook thuis kunt laten bezorgen, is de pizza populairder dan ooit.

Waar de pizza Marjolein vandaan komt? Dat kan de Utrechtse Marjolein het beste vertellen. Haar vriend bestelde een aantal jaar geleden na het uitgaan een Turkse pizza met kroket bij Cafetaria Den Beste, op aanraden van een vreemde. Haar vrienden noemden de snack toen pizza Marjolein, omdat er nog geen naam voor was en Ten Beste nam deze naam over. Al snel werd de lekkernij een hit onder leden van de studentenvereniging waar ook Marjolein lid van was en inmiddels is deze bijzondere pizza niet meer weg te denken uit het Utrechtse uitgaansleven: veel Utrechters sluiten hun avond in de kroeg maar wat graag af met de ‘stap-hap’.

Tekst loopt door onder de tweet.

Twitterhit

Alleen… bestaat er geen Utrechts uitgaansleven meer. Maar gelukkig bezorgt Ten Beste sinds het begin van de coronacrisis thuis én zit de snack niet om aandacht van Twitteraars verlegen. Onlangs twitterde RTL-journalist Daniël Verlaan nog over de caloriebom. De tweet kon op flink wat likes, shares en retweets rekenen. Ook Snackspert Eke Bosman – toch wel dé Nederlandse autoriteit op snackgebied – reisde al eens naar Utrecht af om de pizza Marjolein te proeven. “Bij iedere hap denk je aan die ene keer dat je zielsgelukkig van de glijbaan ging, want zo soepel glijdt het vlees en de bijbehorende ingrediënten door je keel.” Eh.. oké. Hoe dan ook: de snackrecensent strooide na zijn ervaring royaal met sterren: de pizza Marjolein kreeg er maar liefst vijf.

View this post on Instagram

#tbt #repost #tb #throwback ——————————————— Oké zoals ik al ruim een jaar geleden zei: er bestaat een wereld voor en een wereld na pizza Marjolein van Cafetaria Ten Beste. Een Turkse pizza, met sla, knoflooksaus én twee kroketten. Het is een gouden combinatie. De kroketten worden door de pizza zachter gemaakt en bij iedere hap denk je aan die ene keer dat je zielsgelukkig van de glijbaan ging, want zo soepel glijdt het vlees en de bijbehorende ingrediënten door je keel. Het is de Alison Brie van de snacks, niet bekend genoeg maar wel ontzettend de moeite waard. Ga het ontdekken mensen en spread the word. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ ——————————————— 📍: Cafetaria Ten Beste in Utrecht 📲: n.v.t. 💰: 6 euro

A post shared by Eke Bosman (@snackspert) on

Ken jij nog meer van dit soort legendarische Utrechtse snacks? Laat het ons weten!

Lees ook:

5 x briljante recensies over Utrechtse snacks door snackspert Eke

Dat Eke Bosman dé online snack-expert is, hoeven we je niet uit te leggen. Dat doet zijn Instagram-n...

Ruth verhuisde van Utrecht naar een afgelegen plek in Canada: ‘In de nacht liggen we wakker van huilende coyotes’

Uurtje langer uitslapen: op deze dag gaat de wintertijd in

Jumbo opent nieuwe vestiging in de Utrechtse binnenstad

Utrechter Freerk heeft op zolder een telefoonmuseum met 700 (!) toestellenMeer over Cafetaria Ten Beste ontdekken?

Cafetaria Ten Beste

snackbars

Gesloten12:00 - 06:00

Predikherenstraat 2, Utrecht

Bekijk meer:snackbars

adv.