De hoogwerker op Utrecht Centraal heeft een naam: Uppie!

Door Anne-Meike van den Berg 12 juli 2018

De achtergebleven hoogwerker op Utrecht Centraal hoeft niet langer door het leven als ‘het blauwe monster’. Het voertuig is vanochtend officieel voorzien van een nieuwe naam: Uppie!

Goed, eerst even over de hoogwerker: bijna anderhalf jaar lang stond dit vaartuig verloren in de stationshal van Utrecht Centraal. Na de verbouwing van het station was hij daar per ongeluk achtergelaten, en hem weghalen ging niet zomaar. Maar wat bleek: het gevaarte was eigenlijk best wel handig. En dus besloot de NS het voertuig te ‘adopteren’. Inmiddels heeft de hoogwerker, die tot nu toe ‘het blauwe monster’ werd genoemd, een nieuw plekje in een loods vlak bij de ingang van het station. Een paar weken terug riep de NS op om een nieuwe naam te bedenken.

Het Blauwe Monster Uppie

Vanochtend, donderdag 12 juli, werd de naam bekendgemaakt: Uppie. De bedenker van de naam is Rob Friederichs uit Beesd, die elke dag heen en weer treint naar Hilversum en dan langs de plek komt waar Uppie is gestald. “Normaal bedenk ik nooit wat, maar deze had ik binnen dertig seconden”, zegt Rob er zelf over.

Gebruikt door Jan en alleman

De blauwe hoogwerker is een bezig bijtje geworden op het station, waar hij door Jan en alleman wordt gebruikt. Van de glazenwassers tot de monteurs die de sprinklerinstallatie onderhouden en van de schoonmaakploeg tot aan de buren van het gemeentelijk Stadskantoor. Ook daar moeten de ramen worden gelapt en dan is het een stuk handiger én goedkoper een beroep te doen op Uppie. De hoogwerker is trouwens vooral ’s nachts druk, als er nauwelijks reizigers zijn die hinder van hem kunnen ondervinden, want, aldus ‘baasje’ Corné Bakker: “Uppie werkt toch het liefst in zijn uppie.”

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

adv.