De Café Top 100 2018 is bekend: deze Utrechtse kroeg staat erin

Door Janine Guijt 13 november 2018

Pak de champagne er maar bij, want een Utrechtse kroeg heeft een plek bemachtigd in de nationale Café Top 100 van Misset Horeca. Dat betekent dat de zaak volgens het horecavakblad tot de allerbeste cafés van Nederland hoort.

Belgisch Biercafé Olivier staat op de 34ste plek in de Top 100. Het is de enige kroeg uit de stad die op de ranglijst prijkt.

De persoonlijke benadering bij Olivier valt bij de juryleden goed in de smaak. Onderweg naar een tafeltje worden zij meerdere keren begroet. “Als we plaatsnemen, staat binnen no time een vriendelijk lachende medewerker aan tafel. Top!”. Lees hier het volledige commentaar.

Mystery guest

Goed om te weten: de cafés hebben zichzelf opgegeven of zijn opgegeven. Alle tenten hebben een mystery guest op bezoek gehad en zijn zo in de top 100 terecht gekomen. Vervolgens is er een jury langsgekomen die heeft bepaald wie welke plek krijgt. Ze kijken bijvoorbeeld naar de uitstraling van de medewerkers, de kwaliteit van de bestelling en de totale uitstraling van het bedrijf.

Bekijk hier de complete Café Top 100 van 2018.

Wij spraken onlangs nog met barman Pelle van Olivier:

Pelle Olivier (2)

Pelle staat achter de bar bij Olivier: ‘Na een avond rammen smaakt een biertje zó lekker!’

Met trillende handen begon Pelle drie jaar geleden in de bediening bij Belgisch biercafé Olivier. "I...

Meer over Belgisch Biercafé Olivier ontdekken?

Belgisch Biercafé Olivier cafés

Nu gesloten11:00 - 00:00

Achter Clarenburg 6a, Utrecht

Bekijk meer:cafés

adv.