Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het bedrijf The Colour Kitchen is failliet; restaurants blijven open

Door Janine Guijt 11 juni 2019

Het bedrijf The Colour Kitchen is failliet verklaard. De restaurants, waaronder vier in Utrecht, blijven voorlopig nog open. 

The Colour Kitchen is een opleidingsbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans geeft door ze op te leiden tot horecaprofessionals met een diploma. Zij kunnen de fijne kneepjes van het vak bijvoorbeeld leren bij de gelijknamige franchiserestaurants. The Colour Kitchen heeft vier restaurants in Utrecht, waarvan één op de Oudegracht. Deze franchisebedrijven zijn niet failliet, het opleidingsbedrijf wel. De filialen in Lunetten en Hoograven vallen wel onder de BV Colour Kitchen. Ook deze blijven geopend in afwachting van een doorstart.

Het bedrijf meldt dat grote kans bestaat op een overname. Alle filialen worden draaiende gehouden tot meer bekend is over een eventuele overname.

Gezonde ondernemingen

Bas Flantua is eigenaar van de Colour Kitchen-filialen aan de Oudegracht en in Zuilen. Hij vindt de berichten over de problemen bij de Colour Kitchen vervelend. “Omdat de vestigingen die ik bezit prima draaien. Het zijn net als het cateringbedrijf (Colour Kitchen on Tour, red) dat ik voor de gehele Colour Kitchen run gezonde ondernemingen. We doen er ook alles aan om dat zo te houden.” Wellicht moet The Colour Kitchen in de toekomst van concept veranderen. “Al zullen we altijd een commercieel bedrijf met een maatschappelijke missie blijven. Daar wil ik geen afstand van doen.”

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

adv.