Da’s balen: er is nóg een feest dat niet doorgaat op Koningsdag in Utrecht

Door Janine Guijt 25 maart 2019

Ook op het Lucasbolwerk zal het op 27 april stiller zijn dan eerdere Koningsdagen. De ondernemers die hier de afgelopen vijftien jaar een Koningsdagfeest organiseerden, zien het dit jaar niet zitten. Ze hikken aan tegen de hoge kosten om het feest mogelijk te maken en besloten daarom dat het feest niet doorgaat.

Het is niet het eerste Koningsdagfeest dat wordt afgelast. Ook de evenementen op de Neude, het Stadhuisplein en het Domplein gaan dit jaar niet door.

Strenge eisen

“Wij zouden graag het evenement georganiseerd hebben, zoals we dat al meer dan 15 jaar doen”, vertelt Rubert Dorrestijn van Café Tilt aan het AD Utrechts Nieuwsblad. Samen met De Potdeksel en Café De Stad organiseert Tilt al vele jaren festiviteiten rondom Koninginnedag en Koningsdag op het Lucasbolwerk. “Maar de eisen die de gemeente dit jaar stelt zijn strenger geworden en daardoor worden de kosten voor de horeca-ondernemer te hoog. Dit jaar zijn de eisen en de daarbij behorende kosten voor geluid, een verplichte limiter (geluidsbegrenzer, red.), het inhuren van zowel beveiliging als EHBO nieuw voor ons evenement. Het feest zou voor de ondernemers ruim twee keer zo duur worden.”

Niet getreurd

Jammer dat ook dit feest niet doorgaat, maar wat ons betreft mag het de pret niet drukken. In plaats van eerdergenoemde evenementen komt er namelijk wél een We Doen Het Zelf Wel-rave in het Griftpark. En zo zijn er nog veel meer redenen waarom Koningsdag in Utrecht wél te gek is:

koningsdag-koningsnacht-utrecht-7

Geen pleinfeesten op Koningsdag, wel een We Doen Het Zelf Wel rave

De pleinfeesten tijdens Koningsdag in Utrecht gaan niet door dit jaar. Reden voor Ivo Gesink en Erik...

Geen feesten, maar dit is waarom Koningsdag 2019 in Utrecht wél awesome wordt

adv.