Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronamaatregelen verlengd: Utrechters moeten binnenblijven tot en met 28 april

Door Ilse Zoutewelle 31 maart 2020

Dit zag je misschien al wel aankomen: de coronamaatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. We moeten dus met zijn allen nog wat langer wegblijven van onze favoriete stekkies in Utrecht.

Alle maatregelen die zouden gelden tot 6 april, zijn nu verlengd tot en met 28 april. Dat betekent dus: thuiswerken, niet naar de kapper, het museum of uit eten. Daarnaast blijven scholen gesloten tot de meivakantie. Voor evenementen en sportwedstrijden verandert er niets: die zijn nog steeds tot en met 1 juni afgelast of uitgesteld. Het kabinet maakt in de week voor 28 april bekend of de maatregelen worden verlengd.

Maak geen plannen voor de meivakantie

We moeten er niet vanuit gaan dat alles na 28 april weer normaal is. “Maak vooral geen plannen voor de meivakantie”, benadrukte Mark Rutte in de persconferentie. Ook voor het paasweekend is het advies: blijf thuis en reis niet door het land.

Zo reageren Utrechtse ondernemers

Kortom: we moeten nog even volhouden. Wat vinden Utrechtse ondernemers hiervan? We bellen met Gao Cheng, de eigenaar van restaurant Mi Li aan de Biltstraat: “Dit hadden we wel verwacht. En we denken dat we na 28 april ook nog wel dicht moeten blijven. We hebben er nog niet over nagedacht wat we nu gaan doen. We zijn vooral bezig met onze eigen veiligheid.” Ook voor Monique de Meijer van Op Zuid en Guusjes komt het niet als een verrassing: “Het was verwacht. Hopelijk maakt de regering hiermee een weloverwogen beslissing, ook economisch gezien. Wij gaan door met afhaalmaaltijden: zo kunnen we toch een kleine inkomst genereren.”

En dit zeggen Utrechters op social media

Alles over corona in Utrecht

leeg neude

Corona in Utrecht: de belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het coronavirus beheerst ons dagelijks leven. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen...

UMC Utrecht lanceert gratis ‘corona check app’

Afvalinzameling en corona in Utrecht: dit moet je weten

Meer over

Nieuws

adv.