Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers van Utrecht

Door Bonnie Dekkers 23 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 455 mensen uit Utrecht. 

Update: kijk voor de meest actuele cijfers in ons nieuwsbericht van 20 oktober 2020.

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

Coronabesmettingen in Utrecht

Als we inzoomen op Utrecht zien we dat het aantal besmettingen ten opzichte van vorige week is toegenomen: in de periode van 16 tot en met 22 september zijn er 455 nieuwe besmettingen bijgekomen. Ter vergelijking: in de periode van 9 tot en met 15 september werden er 252 besmettingen geconstateerd en in de periode van 2 tot en met 8 september ging het om 199. Er zijn afgelopen week geen personen aan corona overleden in onze stad.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Utrecht vanaf 13 maart tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Utrecht zijn (geweest) vanaf 13 maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Utrechters er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Utrechters die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook:

NOS in English: Utrechtse studenten maken coronanieuws toegankelijk voor de hele wereld

Aan het University College Utrecht volgen studenten uit binnen- en buitenland verschillende studies....

Was jij je handen goed? Je checkt het met de coronazeep van deze Utrechtse zussen

‘Corona maakt een comeback’: deze nieuwe lokale maatregelen gelden nu in Utrecht

adv.