Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers van Utrecht

Door Bonnie Dekkers 12 augustus 2020

Het is al weken het gesprek van de dag: de stijgende coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe update van het RIVM blijkt dat ook deze week meer Nederlanders positief zijn getest op het coronavirus: in totaal 4036 nieuwe besmettingen.  

Het gaat hier om een periode van 5 tot en met 11 augustus. Een week eerder waren er nog 2588 nieuwe besmettingen. Lees meer details over de landelijke cijfers bij het AD.

Coronabesmettingen in Utrecht

Zijn er in onze stad ook meer Utrechters besmet geraakt met het coronavirus? In de periode van 29 juli tot en met 11 augustus zijn er 230 besmettingen geregistreerd in Utrecht. Goed nieuws: niemand met het coronavirus is overleden. Wel is er één coronapatiënt opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is 64,3.

Ter vergelijking: in de periode van 15 tot en met 28 juli zijn er 71 Utrechters positief getest op het coronavirus. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners was toen 19,9.

In kaart

Ben je benieuwd hoeveel besmettingen er zijn bijgekomen in Zeist, Nieuwegein of ergens anders in het land? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht.

Coronatest in Utrecht

Heb je klachten en wil je je laten testen? Dat kan in Utrecht op meerdere plekken: Koploperstraat 50, Koningsweg 2 (Rode Kruis) en Bolognalaan 10 (de parkeergarage van het UMC). Ook in Veenendaal (Vijftien Morgen 4) en Houten (Meidoornkade 24) kun je je laten testen. Let op: een coronatest is gratis, maar kan alleen op afspraak. Hiervoor kun je bellen met de GGD.

Lees ook:

Introductieweken mogen in aangepaste vorm doorgaan; zo gaat het eruitzien in Utrecht

De introductieweek in Utrecht zal dit jaar anders zijn dan anders. Het kabinet heeft tijdens de pers...

Horecaregels aangescherpt: hier moet je in Utrecht rekening mee houden

Boa’s gaan extra controleren op coronamaatregelen bij zwemplekken in Utrecht

Hier check je hoe druk het nu is in de binnenstad (en op andere plekken in Utrecht)

Nieuw aan het Vredenburgplein: mondkapjes in alle soorten en maten bij Face Mask Shop

adv.