Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers van Utrecht

Door Carin van der Meij 27 oktober 2020

1.853, zoveel Utrechters zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Update: kijk voor de meest actuele cijfers in ons nieuwsbericht van 3 november 2020.

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Utrecht

Als we inzoomen op Utrecht, zien we dat het aantal besmettingen ten opzichte van vorige week flink is toegenomen: in de periode van 21 tot en met 27 oktober zijn er 1.853 nieuwe geregistreerde besmettingen bijgekomen. Ter vergelijking: in de periode van 14 tot en met 20 oktober zijn er 1.738 nieuwe besmettingen geconstateerd. Van 7 tot en met 13 oktober ging het om 1.525. Er zijn de afgelopen week drie personen overleden aan corona in onze stad.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Utrecht vanaf begin maart tot nu toe. Via het menu links boven in de grafiek, kun je switchen naar aantal ziekenhuisopnames en overledenen.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

Coronasnelteststraat in Utrecht: hier kan het en zo snel krijg je de uitslag

In Utrecht zijn er verschillende adressen waar jij je kunt laten testen op het coronavirus. Dinsdag ...

Bah: Utrecht ligt bezaaid met gebruikte mondkapjes

Daten in coronatijd: 7 x leuke activiteiten die je wél nog kunt doen in Utrecht

Utrecht is coronabrandhaard, burgemeester kondigt strengere handhaving aan

Bij deze Utrechtse horeca kun jij de komende tijd afhalen of laten bezorgen

adv.