Cheers! Utrecht krijgt een ginfestival waar je maar liefst 120 soorten gin proeft

Door Janine Guijt 13 maart 2018

Gin is – zeker in combinatie met tonic – niet meer weg te denken uit het terras of de achtertuin. Waarschijnlijk weet je al dat dit razend populaire zomerdrankje lekker is, maar wist je ook dat Utrecht dit jaar een heus ginfestival krijgt? Ja, dus!

Gin proeven in de gevangenis

Omdat gin niet aan te slepen is in kroegen, barren en restaurants, vond ginexpert Albert van Beeck-Calkoen het vorig jaar een goed idee om Gin Festival te organiseren in Amsterdam. Het festival bleek een enorm succes en daarom kun je in 2018 ook in Utrecht verdrinken in de gin en wel op 8 en 9 juni in de oude gevangenis aan het Wolvenplein.

Onbeperkt proeven

Tijdens het Gin Festival presenteren vijftig producenten en leveranciers zo’n honderdtwintig verschillende gins, die allemaal geproefd kunnen worden. Ook zijn er heuse masterclasses en seminars over de populaire, maar eeuwenoude drank. Voor een kaartje betaal je €19,99, maar voor die prijs mag je vervolgens wel al die soorten gin proeven. Gelukkig zijn er ook foodtrucks op het festivalterrein, zodat je een bodempje kan leggen voordat je je tegoed doet aan al die gin. Meer informatie en tickets vind je op de website van Gin Festival.