Café Ouwe Dikke Dries in Wijk C krijgt een nieuwe eigenaar

Door Anne-Meike van den Berg 17 juli 2018

Het is een waar icoon in de Utrechtse horeca: de Ouwe Dikke Dries. Het café in de Willemstraat is verkocht aan het Tielse stel Richard van Baal en Angelique Gooijer. Of de nieuwe eigenaren iets heel anders gaan doen met het Utrechtse café? Gelukkig niet!

Ouwe Dikke Dries Utrecht
Het Tielse stel Richard van Baal (foto) en Angelique Gooijer nemen café Dikke Dries over. Foto: Raphael Drent / AD Utrechts Nieuwsblad

Richard en Angelique kregen van een leverancier te horen dat de Ouwe Dikke Dries te koop stond. “Toen we daar op gesprek gingen, was die klik er gewoon’’, vertelt Richard in het AD Utrechts Nieuwsblad. “We hebben vier maanden onderhandeld en vorige week vrijdag hebben we gelukkig een deal kunnen maken. We hebben er hartstikke veel zin in en het is voor ons echt een nieuwe uitdaging.”

Dat het café echt een begrip is in Utrecht, snapt het stel heel goed. “Daarom willen we er eigenlijk ook weinig aan veranderen. De stijl en uitstraling blijven hetzelfde, we blijven actief met studentenverenigingen. Mensen kennen het gewoon al goed, dus dan hoef je weinig te veranderen.”

Zeven dagen open

Toch gaan ze een aantal dingen aanpassen. Zo gaan ze zeven dagen per week open, in plaats van vijf dagen. Richard: “En we plaatsen een keuken, zodat gasten ook een lekker hapje kunnen eten. We willen iets meer dat cafégevoel brengen.” Met de nodige ervaring zit het trouwens wel goed, want Richard en Jacqueline hebben nog vier zaken: een café, een restaurant en twee bezorgdiensten.

Verbouwing

Het Tielse stel gaat proberen de zaak zoveel mogelijk open te houden, ook bij het plaatsen van de keuken. “Maar sommige dingen kunnen gewoon niet gebeuren als de deuren open zijn. Dan moeten we wel even dicht. Dat kunnen we tegen die tijd beter inschatten.”

Lees ook:

dikke-dries-utrecht-2

Utrechtse mysteries opgelost: wie is Dikke Dries?

Iedere Utrechter kent de naam Dikke Dries. Met maar liefst drie cafés (Ouwe Dikke Dries, Nieuwe Dikk...

Café Ouwe Dikke Dries cafés

Nu gesloten12:00 - 01:00

Waterstraat 32, Utrecht

Bekijk meer:cafés

adv.