Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechtse burgemeester en wethouders: ‘Kom niet op zaterdag naar de binnenstad’

Door Janine Guijt 17 september 2020

Omdat het op zaterdagen steeds lastiger wordt om anderhalf meter afstand te houden, roepen de Utrechtse burgemeester en wethouders mensen op om hun bezoek doordeweeks of op zondag te plannen.

Iedereen die weleens in de binnenstad is, weet: op zaterdag is het er het drukst. Utrechters die vrij zijn doen er dan hun inkopen en ook veel mensen van buitenaf komen een dagje shoppen in onze stad. In een brief aan de gemeenteraad laat het college van burgemeester en wethouders weten dat er op zaterdagen nog maar tien tot vijftien procent minder bezoekers zijn in vergelijking met vorig jaar. Op doordeweekse dagen zijn er op sommige plekken in het centrum dertig tot veertig procent minder bezoekers. “Wij roepen mensen dan ook op om een bezoek aan de binnenstad op andere dagen dan de zaterdag te plannen.”

Extra maatregelen

Met name de Steenweg, Vredenburg en de voetgangersoversteek Vredenburg-Jacobsstraat zijn erg druk. Eerder nam de gemeente al maatregelen om de bezoekersstromen in de binnenstad in goede banen te leiden. Zo kwamen er onder meer rotondes voor voetgangers en smalle straten in het centrum kregen eenrichtingsverkeer. De gemeente zal nu extra publieksbegeleiders en verkeersregelaars inzetten bij voetgangersovergangen en als het nodig is op de Steenweg. Op de kruising Vredenburg-Catharijnesingel vergroot de gemeente de opstelruimte voor fietsers door het fietspad tussen TivoliVredenburg en de kruising te verbreden.

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit nieuws.

Lees ook:

oudegracht utrecht

Laatste cijfers van RIVM: aantal nieuwe besmettingen in Utrecht stijgt

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 252 daarvan komen uit U...

Hier check je hoe druk het nu is in de binnenstad (en op andere plekken in Utrecht)

Natuurhuisje huren rond Utrecht: op deze 5 plekken kom je tot rust

Kroegbaas Robbert vreest voor toekomst gaycafé Kalff: ‘Het zou doodzonde zijn als Café Kalff verdwijnt’

Wel of niet op kamers in coronatijd? ‘Zonde om mijn geld nu uit te geven aan huur’

adv.