Nieuw: bij De Broodjeswinkel aan de Oudegracht scoor je binnenkort je lunch

Door Janine Guijt 9 augustus 2017

Zodra we ergens op een gevel of raam ‘binnenkort geopend’ lezen, zijn we er als de kippen bij. Dus toen we deze week over de Oudegracht fietsten en zagen dat er druk geklust werd op nummer 277 móésten we natuurlijk wel afstappen om te ontdekken wat voor nieuws er in dit mooie pand komt.

Dat was geen heel moeilijke opgave want op het raam prijkt met grote letters ‘De Broodjeswinkel’. Toen we naar binnen gluurden, staarden we recht in het vriendelijke gezicht van eigenaresse Belle van Dalsen die ons vertelde dat ze deze maand nog open wil gaan. “Het liefst ga ik binnen anderhalf á twee weken open. Maar het is nog even afwachten of de bouwmarkt alles heeft wat ik zoek.”

Enorme vrieskast

Misschien ken je het pand op de hoek van de Oudegracht en Lange Smeestraat van Uit de Kunst, een cateringbedrijf dat 18 jaar op deze plek zat. Daarvóór vond je op Oudegracht 277 een slager. En dat zie je vandaag de dag terug in De Broodjeszaak. Bijvoorbeeld aan de enorme oude vrieskast met houten deuren. “Het lijkt me heel gaaf om daar over een tijdje spulletjes in te verkopen”, vertelt Belle enthousiast.

En zo heeft de ondernemer nog veel meer plannen voor de toekomst. Hoewel De Broodjeszaak haar eerste eigen bedrijf is, is de Utrechtse horeca geen onbekend terrein voor Belle. Zo werkte ze al eerder bij Kafé België en Café Ledig Erf.

Broodjes en koffie to go

Wanneer De Broodjeswinkel opengaat is dus nog niet helemaal duidelijk, maar in ieder geval kun je hier binnenkort terecht voor verse belegde broodjes en koffie to go. Belle: “Ik wil dat De Broodjeswinkel voor iedereen toegankelijk is, dus de prijzen zullen ongeveer beginnen bij €3,50.”

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.