Brand bij Vroeg: het restaurant moet de komende maanden dichtblijven

Door Janine Guijt 14 mei 2019
In restaurant Vroeg in Bunnik is zondagmiddag 12 mei een grote brand ontstaan. Vermoedelijk ontstond deze in de afzuiginstallatie van de bakkerij. De schade is zo groot dat het restaurant nog maanden dicht moet blijven.  

Ook al ligt restaurant Vroeg strikt gezien niet in Utrecht, het is een geliefde spot voor veel Utrechters die bijvoorbeeld graag in Amelisweerd komen om te wandelen. Ook levert de bakkerij van het restaurant Brood aan Utrechtse restaurants. Dat zal de komende maanden niet gebeuren, want Vroeg blijft door de brandschade voorlopig dicht.

Vlammen van vier meter

De brand ontstond vlak voor het middaguur en ontwikkelde zich snel. Liselotte Mackloet, woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht, spreekt van een ‘flinke uitslaande brand’, waarbij vlammen van vier meter uit het dak kwamen.

Volledig onbruikbaar

Eigenaar Hans Kempers heeft slecht geslapen na de brand. “Vroeg is ons levenswerk. We zijn er vrijwel altijd. We willen er zijn voor onze gasten, maar dat kan voorlopig niet. Dat doet pijn.’’ De schade is het meest omvangrijk in de keuken. “Het hart van ons bedrijf is volledig onbruikbaar. De elektriciteit zal ook moeten worden vernieuwd.”

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit nieuws.

Brand bij Vroeg: het restaurant moet de komende maanden dichtblijven

In restaurant Vroeg in Bunnik is zondagmiddag 12 mei een grote brand ontstaan. Vermoedelijk ontstond...

adv.