Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bloemetje voor de zieke buurman? Utrechtse straten krijgen een lief-en-leed budget van €150,-

Door Janine Guijt 3 april 2020

Een doosje bonbons voor de buurvrouw die niet zo vaak buitenkomt, of een boeketje voor de zieke overbuurman: binnenkort kun je het misschien betalen vanuit de lief-en-leedpot van jouw straat. Utrechtse straten krijgen een budget van 150 euro waarmee ze gedurende het jaar attenties voor buren kunnen aanschaffen.

Tegen eenzaamheid

De eerste Utrechtse lief-en-leedstraten waarin bewoners worden gestimuleerd naar elkaar om te kijken, komen in de wijk Overvecht. Volgens de gemeente Utrecht sluiten de lief-en-leedstraten goed aan bij de ‘lokale aanpak tegen eenzaamheid en het versterken van de sociale basis’.

Extra aandacht

Straten in de wijk Overvecht kunnen als eerste een beroep doen op een potje van 150 euro. Het project wordt uitgevoerd door de stichting DOCK Utrecht die mensen helpt hun eigen leven en het leven van anderen te verbeteren. “Het geld kan door een sleutelfiguur of gangmaker besteed worden aan een bloemetje, fruitmand, kaartje, of iets anders leuks voor iemand die het verdient of juist wat extra aandacht kan gebruiken’’, aldus het college van burgemeester en wethouders. Volgens het college past het idee ook goed bij de coronatijd waarin we nu leven. “Saamhorigheid en er voor elkaar zijn is in een onzekere tijd als deze een groot goed.’’

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit nieuws.

Lees ook:

Mag je in Utrecht je klusbus voor de deur van de buren parkeren?

Stel, je bent zelfstandig klusser of koerier en voor je werk heb je zo’n fantastische Mercedes Sprin...

6 x lichtpuntjes in Utrecht tijdens deze crisis

‘Utrecht, zorg goed voor elkaar’: deze poster hangt straks door de hele stad

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.