Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bizar! Er zijn drie cavia’s gestolen bij kinderboerderij Nieuw Rotsoord

Door Bonnie Dekkers 20 oktober 2020

In de categorie: wie doet nou zoiets? Bij de kinderboerderij Nieuw Rotsoord aan de Briljantlaan zijn zondagochtend 18 oktober drie cavia’s gestolen. Het is al de derde keer dat er cavia’s bij de kinderboerderij verdwijnen.

Beheerder Angelique Jacobs denkt dat het in de loop van zaterdag is gebeurd. “Zaterdag was de kinderboerderij gesloten wegens corona, maar de deur naar de stal was zoals altijd gewoon van het slot. Je hoeft maar over het hek te springen en je kan zo binnenlopen.”

Voortaan alles op slot

De cavia’s zitten veel in hun huisjes en daarom viel de verdwijning niet direct op. Aan het AD Utrechts Nieuwsblad laat Angelique weten er moedeloos van te worden. “Het terrein is groot. Als je ergens in de boomgaard bezig bent, dan heb je geen zicht op wat er in de stal gebeurt. Er wordt elk jaar wel een keertje ingebroken, dan wordt gereedschap weggehaald en zo, dus dat hebben we nu allemaal goed beveiligd. Maar de deur naar de stal staat hier overdag gewoon open. Blijkbaar kan dat dus niet meer, dus moeten we de hele handel maar afsluiten.”

Afgelopen weekeinde zijn op kinderboerderij Nieuw Rotsoord drie cavia's ontvreemd. Wie heeft iets gezien of weet waar de dieren nu zijn? Uiteraard doen wij aangifte bij de politie.

Posted by Nieuw Rotsoord on Monday, 19 October 2020

 

‘Gewone’ cavia’s

Wie eerder de andere cavia’s stal, is niet bekend. De kinderboerderij heeft aangifte gedaan bij de politie, maar vraagt zich af of het zin heeft. “We zetten het ook op sociale media. Hopelijk heeft iemand iets gezien, iemand over het hek zien klimmen. En misschien zijn de cavia’s ook wel gedumpt, want drie van die beestjes verstop je niet zomaar in je schuur.” Waarom iemand de cavia’s zou meenemen, weet Angelique niet. Het zijn namelijk ‘gewone’ cavia’s.

Mocht je iets hebben gezien of gehoord, dan kun je contact opnemen met kinderboerderij Nieuw Rotsoord.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Lees ook:

Drie dagen geen boodschappen doen: wij geven een HelloFresh-pakket naar keuze weg

Tot en met dinsdag 27 oktober maak je bij indebuurt Utrecht kans om één van de vijf HelloFresh-tegoe...

Meer ruimte voor fietser en voetganger: de Voorstraat en Wittevrouwenstraat zijn weer open

Wow: deze vrijstaande woonboerderij met zwembad aan de Gageldijk staat te koop voor 1,2 miljoen

Treinreizigers opgelet: vanaf donderdag rijden er bussen tussen Utrecht en Amersfoort

adv.