Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder: je kunt dit weekend meedoen aan een workshop boomklimmen in Utrecht

Door Janine Guijt 14 juni 2019

Je kunt de boom in. Letterlijk, want de actiegroep Amelisweerd niet Geasfalteerd organiseert op zaterdagmiddag 15 juni een bomenklimworkshop in Amelisweerd. De workshop wordt gegeven door ervaren klimmers. Deelnemers leren hoe ze veilig omhoog en omlaag klimmen en krijgen alles te horen over belangrijke do’s en don’ts voor tijdens het klimmen.

De actie is onderdeel van een protest tegen de plannen voor de verbreding van de A27. Als de A27 wordt uitgebreid, zou dat ten koste van achthonderd bomen in Amelisweerd gaan. Daarnaast zal de verbreding van de weg volgens de actiegroep leiden tot meer luchtvervuiling, meer CO2-uitstoot en meer geluidsoverlast.

Bosbezetting

Eerder organiseerde de actiegroep een hardloopevent om aandacht te vragen voor de plannen rondom Amelisweerd. Mocht het echt nodig zijn, dan zal de groep een bosbezetting organiseren. “Dat is het uiterste middel”, aldus Jia Jia, woordvoerder van de actiegroep. “We hopen dat de overheid op tijd gaat inzien dat het huidige plan hopeloos verouderd is. Het is niet alleen schadelijk voor het bos, maar ook voor alle mensen die dichtbij de A27 wonen.

Meedoen?

Als voorbereiding op de bosbezetting organiseert de groep zaterdag dus een bomenklimworkshop. Wil je meedoen? Zorg dan dat je om 13.00 uur bij Theehuis Rhijnauwen staat. Aanmelden kan hier.

Nog meer dingen die je dit weekend kunt doen in Utrecht:

9 x dit wil je doen dit weekend in Utrecht

Je hebt er de hele week naar uitgekeken en nu is het eindelijk zover: WEEKEND! Tijd om plannen te ma...

adv.