Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij Meneer Smakers kun je nu een burger gemaakt van krekels bestellen

Door Janine Guijt 14 augustus 2019

Normaal gesproken moet je er niet aan denken om een insect tussen je eten te vinden, maar bij Meneer Smakers gaat het je geheid gebeuren deze maand. Tenminste, als je de krekelburger bestelt. Deze tijdelijke special is inderdaad gemaakt van krekels.

Geen zorgen, je ziet de krekels niet letterlijk op je broodje liggen: de burger ziet er min of meer hetzelfde uit als een gewone burger, al is de textuur wel anders.

In augustus hebben wij een hele leuke maand special in samenwerking met Jaapie Food. De hele maand kan er genoten worden…

Posted by Meneer Smakers on Thursday, 1 August 2019

Met witte kool, rode uit en Thaise tapenade

De specials van Meneer Smaken worden iedere maand bedacht door twee medewerkers. Manager Bram van Riet in het AD Utrechts Nieuwsblad: “Ik geef ze een denkrichting mee. Je ziet dat steeds meer mensen bezig zijn met vegetarisch of veganistisch eten. Mensen worden steeds bewuster. We zijn een keertje krekels gaan proeven en eigenlijk was het wel heel lekker. We hebben er een burger van gemaakt op een bedje van witte kool, met rode ui. Daarbij zit een Thaise tapenade en een pittig sausje.”

Krekelboerderij

De krekels worden gekweekt in een krekelboerderij uit Werkhoven. Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je daar meer over.

Je vindt Meneer Smakers op vier locaties in Utrecht: aan de Oudegracht, aan de Twijnstraat, aan de Nobelstraat en aan de Marnixlaan in Zuilen.

Nog meer opmerkelijk nieuws uit Utrecht:

geld

Utrechter vindt envelop met veel geld en emotioneel briefje, honderden ‘eigenaren’ melden zich

Wat zou jij doen als je een envelop met een lief briefje én een heleboel geld zou vinden…? Miquell B...

Wat een nachtmerrie: Utrechtse vrouw schrikt wakker van inbreker naast haar bed

Geen zin in geklets? Deze Utrechtse kapper heeft een stiltestoel

adv.