In april opent pop-up restaurant Roost aan de Singel

Door Liselotte Idema 22 februari 2017

Nog even geduld, maar in het voorjaar opent pop-up restaurant Roost aan de Singel. Ter hoogte van het Paardenveld (letterlijk vóór de parkeergarage) kun je een straks vorkje prikken aan het water. De bouw is inmiddels gestart. Leuk! 

De bekende Utrechtse horecaondernemer Sidney Rubens – ook eigenaar van SOIA en Brass – opent in april eindelijk zijn nieuwste, tijdelijke zaak aan de Catharijnesingel. Eindelijk ja, want er was vorig jaar zomer al sprake van dat Roost aan de Singel open zou gaan. Die opening werd ruim een half jaar uitgesteld tot april 2017 door gedoe met vergunningen.

Vlees en vis van de Zuid-Afrikaanse ‘braai’

Het pop-up restaurant is geïnspireerd op een Zuid-Afrikaanse ‘braai’, dat is een combinatie tussen een buitenkeuken en een barbecue. In Entree Magazine vertelt Sidney Rubens: “In Zuid-Afrika is braaien een vorm van barbecueën, het is daar een begrip. Ze gebruiken de braai na het eten ook als open haard om nog lang en gezellig bij het vuur te zitten. Het leek me geweldig om hier ook iets mee te doen.” In zijn nieuwste pop-up restaurant kunnen gasten aan het water zitten en grote stukken vlees of vis van de braai eten.

Eten in zeecontainers

Roost wordt een groot restaurant (288 vierkante meter). Een groot deel van al die vierkante meters wordt gebruikt als terras. Het tijdelijke gebouw – Roost is een pop-up restaurant – bestaat uit een aaneenschakeling van zeecontainers. En de bouw, die is begonnen!

paardenveld pop-up restaurant braai
Pop-up restaurant Braai wordt opgebouwd aan de Catharijnesingel, voor parkeergagere Paardenveld

Als alles volgens plan verloopt, opent Roost in april. Het restaurant zal tot oktober open zijn.

[mc4wp_form id=”21414″]
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.