Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zaak uit Utrecht op de nieuwe coldcasekalender van de politie

Door Carin van der Meij 17 januari 2020

De politie ontving vorig jaar meer dan tweehonderd tips naar aanleiding van de coldcasekalender. Met de nieuwste editie hoopt de opsporingsdienst weer waardevolle tips te ontvangen over onopgeloste zaken. Een van de 52 zaken waar aandacht aan wordt besteed, is een onopgeloste zaak uit Utrecht. 

Coldcaseteams bij de politie zijn dagelijks bezig met onopgeloste zaken. Dit kan gaan over moord en doodslag, maar ook over onbekende doden of vermiste personen.

Nieuwe tips

In de hoop nieuwe tips binnen te krijgen, deelt de politie de nieuwe coldcasekalender in gevangenissen en tbs-instellingen uit. “We vinden het belangrijk dat daders gevonden en bestraft worden en dat er duidelijkheid komt voor de nabestaanden”, vertelt Aart Garssen, landelijk projectleider cold cases van de politie.

Zaak uit Utrecht op coldcasekalender 2020

In de editie van 2020 wordt er aandacht besteed aan een zaak uit Utrecht. Het gaat om de lugubere ontdekking van een babylichaam dat op 30 oktober 2006 tussen het vuilnis werd gevonden. De doodsoorzaak van het babymeisje is onbekend. Het kindje heeft een aantal uur tot hooguit drie dagen tussen het vuilnis gelegen voordat het werd gevonden. Met de coldcasekalender doet de politie een allerlaatste poging om de ouders van het meisje te vinden.

Heb jij een tip?

Heb jij een waardevolle tip voor de politie over deze onopgeloste zaak uit Utrecht? Neem dan contact op met de politie. Als jouw tip leidt tot de oplossing, kom je in aanmerking voor een beloning van €15.000,-.

Lees ook:

Politie

Van woninginbraak tot mishandeling: deze misdrijven kwamen het meest voor in Utrecht in 2019

Woninginbraak, openlijk geweld, bedreiging, fraude, mishandeling, straatroof: het zijn allemaal vorm...

Zoveel autobranden waren er in 2019 in Utrecht

In deze Utrechtse wijken is de kans op inbraak het grootst

Meer over

112 Nieuws

adv.