Verdrietig nieuws: maaltijdbezorger overleden na aanrijding op Amsterdamsestraatweg

Door Janine Guijt 11 januari 2019

De maaltijdbezorger die woensdagavond zwaargewond raakte bij een aanrijding op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de school van de jongen.

Het gaat om een 15-jarige jongen, die vermoedelijk tussen twee geparkeerde auto’s door de weg overstak en daarbij een passerende auto over het hoofd zag. De klap was zo hard, dat de fiets van de jongen in tweeën brak.

Traumahelikopter

Het ongeval gebeurde ter hoogte van huisnummer 871 op de Amsterdamsestraatweg, in de buurt van bushalte Patrimoniumstraat. De bestuurder van de auto kon niet meer remmen voor de fietser. Hij werd geschept en over de auto gelanceerd. Alle hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse waaronder ook de traumahelikopter. Ook een omstander heeft eerste hulp geboden.

Enorme impact

Op Academie Tien, waar de jongen in het derde leerjaar zat, is verslagen gereageerd op het nieuws. ,,Het heeft natuurlijk een enorme impact,‘’ zegt schoolbestuurder Leon de Wit. ,,Het is een kleine school, waar iedereen elkaar kent. Leerlingen die het nodig hebben krijgen hulp.”

De bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit Breukelen, is na het ongeluk aangehouden.

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit nieuws.

Meer over

112 Nieuws

adv.