Eten & drinkenNieuw in UtrechtNieuws

Yum! Er opent binnenkort een nieuwe bakkerij/koffiespot op de Amsterdamsestraatweg

28 juli 2017

Is er iets fijner dan de geur van vers brood, heerlijke taartjes en goede koffie? Wojtek en zijn vriendin Marika vinden van niet en daarom openen ze in augustus A&J Bakery: vernoemd naar hun dochters Adele en Janine.

De Poolse Wojtek en Marika waren al een tijdje op zoek naar een pand waarin ze hun droom kunnen verwezenlijken: een eigen bakkerij waarin gastvrijheid en lokaal ondernemerschap centraal staan. Niet lang geleden stuitten ze op het pand aan de Amsterdamsestraatweg. Jarenlang vond je hier De Spakenburgse Viswinkel, binnenkort kom je hier voor verse croissants, brood zonder kunstmatige stoffen en Franse gebakjes.

Foto: A&J Bakery

Van Rome, via Londen, naar Utrecht

Wojtek heeft al heel wat ervaring in het bakkersvak. Hij werkte al eerder in bakkerijen in Rome, Londen en Amsterdam. Daar heeft hij niet alleen skills en ervaring, maar ook connecties aan overgehouden. “Ik heb het plan om samen met bevriende ondernemers pop-up samenwerkingen op te zetten. Zo komt een pizzabakker uit Rome hier een groot deel van de maand september heerlijk Italiaanse streetfood verkopen. Verder hoop ik ook nog meer samen te gaan werken met ondernemers uit de omgeving. Ons meel komt bijvoorbeeld al van een molen in IJsselstein.”

Sapjes, koffie en meer

Naast broodjes en taartjes kun je bij A&J Bakery straks ook terecht voor koffie en sapjes, die je ter plekke of onderweg nuttigt. Ook zijn Wojtek en Marica van plan om workshops te geven, waarbij je leert om het lekkers van A&J Bakery zelf te maken.

Foto A&J Bakery

Waar en wanneer?

Je vindt A&J Bakery vanaf 22 augustus aan de Amsterdamsestraatweg 116. Ze openen iedere dag rond een uur of half 8, maar als je om 7 uur langsloopt en nog moet ontbijten, dan mag je van Wojtek gerust aankloppen voor een croissant of brood.

Je kunt trouwens de komende tijd nog meer horeca verwachten aan de Amsterdamsestraatweg. Het bestemmingsplan van dit gebied is namelijk sinds kort veranderd. Hier lees je daar meer over.

A&J Bakery bakkers

nu open07:30 - 18:00

Amsterdamsestraatweg 116

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie