Eten & drinkenNieuw in UtrechtNieuws

Proost! Bij Taplokaal Gist ontdek je binnenkort je nieuwe lievelingsbiertje

8 juni 2017

Wat krijg je als de eigenaar van een succesvol speciaalbiercafé en een biersommelier de handen ineenslaan? Juist, een heus taplokaal met maar liefst dertig wisselende speciaalbieren op de tap. Eind dit jaar kun je ze allemaal proeven bij Taplokaal Gist op Rotsoord.

Bijzondere bieren en heerlijke happen

En dat niet alleen, want naast bijzondere kwaliteitsbieren staan er ook bijpassende gerechten op de kaart van Gist. Verder kun je hier terecht voor fijne wijnen, verrassende whisky’s en lokale likeurtjes. Verwacht van de bieren overigens geen grote merken. Gist richt zich op de kleine brouwerijen die met liefde en passie bijzondere bieren brouwen. En dat is wel zo leuk, want zo ontdek je nog eens iets nieuws!

Nog even doorsparen

Om het nieuwe taplokaal te kunnen financieren zijn de initiatiefnemers een crowdfundingcampagne gestart via CrowdAboutNow. Op dit moment staat de teller op ruim  €165.000. Maar, om onafhankelijk te blijven van grote brouwerijen en zo echt vernieuwende bieren te kunnen schenken, hopen ze €200.000 in te zamelen.

Booming Rotsoord

Gist is een initiatief van Erik Lebbing, eigenaar van speciaalbiercafé DeRat en zijn compagnon: biersommelier Jasper Borgdorff. Met hun nieuwe zaak hopen ze een belangrijke plek op Rotsoord in te nemen. Ze zijn daarmee niet de enigen, want er openden de afgelopen tijd veel fijne hotspots op Rotsoord. “Ik merk dat er in deze buurt veel vraag is naar horeca”, aldus Jasper. “Daarom is deze plek voor ons fantastisch. Maar in Utrecht is sowieso een steeds grotere vraag naar horeca met ruime productkennis en bijzondere producten, dus iedereen uit Utrecht en omstreken is van harte welkom!”

Taplokaal Gist cafés

nu open12:00 - 00:00

Helling 9

Wil jij een indebuurt HOTSPOT Alert?

Wil jij een melding als we schrijven over toffe nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht?


Je ontvangt alleen een mailtje als wij een nieuw artikel in de categorie "Nieuw in Utrecht" publiceren.

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie