Eten & drinkenNieuw in UtrechtNieuws

Er komt een megarestaurant met foodstands in Leidsche Rijn

Stel je een foodtruckfestival voor met eten uit alle delen van de wereld, maar dan in restaurantvorm. Zie je het voor je? In winkelcentrum The Wall in Leidsche Rijn opent binnenkort megarestaurant FoodExplore met twintig verschillende foodstands.

Géén wieltjes

Sea food, houtskoolgrill, sushi, tapas en vegetarisch, het zijn zomaar een paar thema’s van de foodstands die je gaat vinden bij FoodExplore. Het wereldrestaurant is geïnspireerd op foodhallen en foodtruckfestivals, maar rijdende kraampjes vind je er niet. “Het wordt echt goed eten”, zegt ondernemer Wengin Qiu tegen het AD Utrechts Nieuwsblad. “Op foodtruckfestivals wordt vaak gekookt in een karretje. Wij hebben goede materialen om te koken.”

Héél groot, maar wel gezellig

Het nieuwe restaurant komt op de eerste verdieping van winkelcentrum The Wall en wordt dus megagroot (er passen 600 mensen in), maar daardoor zeker niet ongezellig. De ruimte wordt straks opgedeeld in vijf verschillende zalen. Er komen ook een paar kleinere zalen die je bijvoorbeeld kunt huren voor een vergadering of borrel.

Op dit moment wordt er hard geklust om FoodExplore helemaal af te krijgen. Het megarestaurant gaat deze zomer nog open – wanneer precies is nog niet duidelijk. Een kaartje gaat zo’n €30,- kosten en daarvoor mag je je onbeperkt volstoppen met lekkers.

Wil jij een indebuurt HOTSPOT Alert?

Wil jij een melding als we schrijven over toffe nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht?


Je ontvangt alleen een mailtje als wij een nieuw artikel in de categorie "Nieuw in Utrecht" publiceren.

Foodhall FoodExplore
restaurants

nu gesloten16:30 - 22:30

Hertogwetering 195

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie