Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo helpen Robert en Sebastiaan van Brthrs Agency mede-ondernemers in coronatijd

Aangeboden door Brthrs Agency 2 april 2020

Voor veel Utrechtse ondernemers brengt de coronacrisis flink wat onzekerheid met zich mee. Robert Keus (32) en Sebastiaan Kooijman (33), oprichters van internetbureau Brthrs Agency, willen in deze rare tijden voor mede-ondernemers in de bres springen. Robert: “Nu veel mensen thuiszitten, is het belangrijk dat bedrijven online actief zijn. Daarom bedachten we vijf oplossingen die ondernemers nu moeten helpen.”

Brthrs Agency houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van websites en apps en zet deze kennis graag in voor ondernemers die hier minder kaas van hebben gegeten. “Een van onze vijf oplossingen is dat we websites en apps kunnen controleren op digitale toegankelijkheid“, vertelt Robert. Simpel gezegd houdt digitale toegankelijkheid in dat je website of app door iedereen te gebruiken is, dus ook door mensen die kampen met een auditieve of visuele beperking of een taalachterstand. Meer dan vier miljoen Nederlanders hebben een beperking, en als ondernemer wil je hen natuurlijk niet uitsluiten op je website.

Stenen winkel én webshop

Veel ondernemers willen in deze tijd hun eigen webshop opzetten. Dat brengt ons op oplossing nummer twee. Robert: “Tijdelijk bieden we onze diensten op het gebied van webshop-ontwikkeling aan tegen een sterk gereduceerd tarief. Een webshop online zetten, kunnen wij al binnen een werkweek. Alle techniek en het ontwerp zijn dan klaar, maar de producten moeten nog wel online gezet worden. Ook daarbij kunnen wij helpen.” Op webshopfabriek.com vind je meer informatie en jouw bedrijf aanmelden kan hier.

Als die webshop eenmaal live staat, wil je dat nieuws natuurlijk zo snel mogelijk met iedereen delen. Om ondernemers hierin tegemoet te komen, kwamen Sebastiaan en Robert op oplossing nummer drie: “Iedere klant van Brthrs Agency krijgt 25 gratis sms’jes cadeau die kunnen worden verstuurd via het platform Scheduled.”

Tekst gaat verder onder de foto

Hulp aanbieden of vragen via De Geweldige Wijk app

Als vierde oplossing bedachten Robert en Sebastiaan een hulpinitiatief dat iedereen in deze tijd ondersteunt: De Geweldige Wijk app. De app, een initiatief van Brthrs Agency en de GeluksBV, werd anderhalf jaar geleden gelanceerd in de gemeente Meppel. Het idee erachter? Mensen helpen die het minder hebben. Om mensen tijdens de coronacrisis makkelijker met elkaar in contact te brengen, is de app gratis beschikbaar voor iedereen in Nederland. Direct hulp vragen of aanbieden? Download de app via Google Play of in de App Store.

“In deze app kun je een lokale hulpvraag stellen of juist hulp aanbieden”, legt Robert uit. “Wat de app onderscheidt van andere apps, is dat iedereen die hulp aanbiedt een pushnotificatie krijgt wanneer een hulpvraag binnenkomt. Stel dat jij beschikbaar bent om boodschappen te doen voor een buurtgenoot, dan krijg je een melding wanneer iemand specifiek daarom vraagt.” De hulpvragen die je in De Geweldige Wijk app kunt stellen, lopen enorm uiteen. Robert: “Je kan bijvoorbeeld vragen of iemand in de buurt mondkapjes heeft, maar je kunt ook hulp vragen als je fiets kapot is of als je kind bijles nodig heeft.”

Een ‘coronaproof’ website: check!

Tot slot gaat het team van Brthrs Agency een halve dag gratis aan de slag voor alle bestaande én nieuwe klanten. “Die uren kunnen we bijvoorbeeld gebruiken om een site of app ‘coronaproof’ te maken”, licht Robert toe. “Zo willen veel klanten meldingen aan hun site toevoegen om aan te geven wat de impact van corona is op hun bedrijf, en geldt voor sommige bedrijven dat ze geen webshop hadden, maar dat nu wél willen.”

Likes en positieve berichten

Nadat Robert op LinkedIn een video plaatste waarin hij uitlegde wat Brthrs Agency doet om in coronatijd een steentje bij te dragen, kreeg hij veel positieve reacties. “Er kwamen bijna honderd likes op het bericht en ook de nieuwsbrief is enorm goed gelezen”, vertelt hij.

Robert en Sebastiaan vinden het niet meer dan normaal dat ze in deze tijd iets doen om anderen te helpen. Sociaal zijn zit in het DNA van hun bedrijf. “We werken het liefst samen met organisaties die een positieve impact hebben op de maatschappij. Zo hebben we in samenwerking met NeLL, Pharos & het Trimbos Instituut een app ontwikkeld die mensen helpt om te stoppen met roken: De Stopcoach. Daarnaast hebben we gewerkt voor onder andere Bureau Zuidema en het Leidsch Universitair Medisch Centrum.”

Hulp nodig? Brthrs Agency at your service

Ben jij ondernemer en kun je wel wat hulp gebruiken van de brothers en sisters van Brthrs Agency? Mooi zo, want Robert, Sebastiaan en de rest van het team staan voor je klaar. Via de oranje button hieronder neem je direct contact op met het Utrechtse internetbureau.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brthrs Agency. Meer over Brthrs Agency ontdekken?

Brthrs Agency

dienstverlening

Ravellaan 96, Utrecht

Bekijk meer:dienstverlening

adv.