Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Duurzaam én voor een goed doel: hier koop je vintage met een verhaal

Aangeboden door Kringloopwinkel De ARM Hoograven 27 juli 2019

Ben jij een vintagelover? Dan ken je vast wel de winkels van Kringloop De Arm. Hier vind je echt van alles! Maar wist je ook dat dit kringloopbedrijf spullen verkoopt met een bijzondere missie? Nannette Schenk, directeur van Stichting Kringloop Centrum Utrecht, legt het aan je uit.

Duurzaam shoppen bij de kringloop

Wat de missie van Kringloop de Arm in het kort inhoudt? Dat is lastig, omdat deze eigenlijk bestaat uit verschillende onderdelen. Eén daarvan is het stimuleren van hergebruik. Want waarom zou je iets weggooien dat nog gebruikt kan worden? Door het inzamelen en verkopen van gebruikte producten slaat Kringloop de Arm twee vliegen in één klap. “Op deze manier voorkomen we dat spullen worden weggegooid én bieden we een betaalbaar alternatief voor nieuw”, legt Nannette uit.

Minder afval = beter voor het milieu

Wanneer Kringloop De Arm spullen binnenkrijgt, beoordelen de medewerkers of deze geschikt zijn voor de verkoop. Voorbeelden zijn onder andere kleding, meubels, witgoed, boeken en servies. En wat als een product ongeschikt blijkt? “Dan kijken we of we het product kunnen repareren, recyclen of doneren aan een goed doel. Iets weggooien gebeurt zelden”, vertelt Nannette. Het is een bewuste keuze, want zo probeert Kringloop De Arm de afvalberg te verkleinen en het milieu te verbeteren. Van de 16.000 kilo aan spullen die wekelijks bij Kringloop De Arm binnen komen, eindigt maar drie procent op de afvalhoop: een knappe prestatie!

Tekst gaat verder onder de foto’s

Een fijne werkplek bieden

Behalve een steentje bijdragen aan een beter milieu, zet Kringloop de Arm zich in voor het creëren van sociale werkgelegenheid. “Bij Kringloop De Arm helpen we mensen die moeilijk aan werk kunnen komen aan een baan”, legt Nannette uit. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan mensen die een beperking hebben of al heel lang werkloos zijn. Door deze mensen een werkplek te bieden, stimuleert Kringloop De Arm hun re-integratie. Nannette: “Medewerkers kunnen bij ons wennen aan een vast ritme én handige vaardigheden ontwikkelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aan de slag in de reparatiewerkplaats of in de winkel.” Naast vrijwillige functies biedt Kringloop De Arm ook betaalde werkplekken.

Wil je meer weten over de missie en visie van Kringloop de Arm? Via de oranje button onderaan dit artikel ga je naar de website waar je meer informatie vindt.

Lees ook:

Kringloopcentrum de Arm

Kijkje achter de schermen: dit gebeurt er met de spullen die je naar de kringloop brengt

Van tweedehands kleding en meubels tot witgoed, huisraad, sieraden of boeken: bij Kringloopwarenhuis...
Kringloopwinkel de ARM Hoograven

Werken tussen de vintage spullen: hier kan het

Yeah! Kringloopwinkel de A.R.M. gaat vanaf 1 januari 2019 de openingstijden verruimen en daarom zijn...
kringloop Arm

Cool! Hier koop je unieke interieuritems gemaakt van tweedehands spullen

Kringloop de Arm verwerkt iedere week maar liefst 16.000 kilo tweedehands spullen! Lang niet alles k...


Meer over Kringloopwinkel De ARM Hoograven ontdekken?

Kringloopwinkel De ARM Hoograven

kringloopwinkels

Geopend10:00 - 17:00

Verlengde Hoogravenseweg 63, Utrecht

Bekijk meer:kringloopwinkels

adv.