Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ga je bijna op vakantie? Zo laat je jouw spullen veilig achter

Aangeboden door De Sleutelkoning 17 juni 2019

Nu de zomer in aantocht is, ben je misschien al begonnen met het plannen van je vakantie. Voor je gaat, is het slim om stil te staan bij het veilig opbergen van jouw spullen. Want dat jij op vakantie bent, betekent helaas niet dat dit ook voor inbrekers geldt. Chris van Dusschoten is eigenaar van sleutelwinkel De Sleutelkoning en deelt zijn gouden tip om met een gerust hart weg te kunnen: neem een kluis. 

Veilige plek voor je kostbaarste bezit

Grote kans dat jij je kostbare sieraden of contante geld ook weleens achterin je sokkenla hebt verstopt. Mooi uit het zicht, maar allesbehalve veilig. Ladekasten zijn een van de eerste plekken waar inbrekers hun strooptocht vaak beginnen. Als je dure spullen hebt die van grote (emotionele) waarde zijn, is een kluis geen overbodige luxe. “Ik hoor vaak van jongeren dat zij geen kluis hebben”, vertelt Chris. Dat is logisch wanneer je nog studeert en weinig dure spullen hebt. “Maar wanneer je een betere baan hebt en meer kostbaarheden bezit, is het heel belangrijk om deze goed op te bergen”, benadrukt Chris.

Kluis voor iedere situatie

Of je nu veel of weinig kostbare bezittingen hebt: er is altijd wel een kluis die geschikt is. “Kluizen komen in verschillende gradaties. De ene kluis biedt meer weerstand tegen inbrekers dan de andere. Vaak drukken we dat uit in de waardeberging. Hoe hoger die is, hoe zwaarder de kluis”, legt Chris uit. Investeren in een kluis hoeft je dus niet meteen bakken met geld te kosten: “Prijzen voor een kleine kluis beginnen al bij €300,-.”

Tekst gaat verder onder de foto

kluis sleutelkoning
Foto: indebuurt Utrecht

Een laatste tip

Bij De Sleutelkoning vind je een gevarieerd assortiment van kluizen. Chris helpt natuurlijk graag bij het uitzoeken van een geschikt exemplaar. En heb je eenmaal zo’n gloednieuwe kluis, dan is er volgens hem nog een ding dat je nooit mag vergeten. “Als je een kluis koopt, zet hem dan vast aan de vloer of aan de wand. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat inbrekers de kluis in zijn geheel meenemen.” Staat genoteerd!

Meer informatie over beschikbare kluizen vind je op de website van De Sleutelkoning. Wil je meer weten over de andere producten van De Sleutelkoning? Klik dan op de oranje button onderaan om naar de website te gaan.

Meer lezen over De Sleutelkoning?

De Sleutelkoning

Buitengesloten? Sleutelkoning Chris geeft advies waar je écht iets aan hebt

Daar sta je dan: voor je eigen huis, maar zonder sleutel om binnen te komen. Want die heb je per ong...
De Sleutelkoning Utrecht

Chris is de Sleutelkoning van Utrecht: ‘Sleutels zouden best wat meer liefde mogen krijgen’

Op 19-jarige leeftijd stapte Chris van Dusschoten een sleutelwinkel aan de Wittevrouwenstraat binnen...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Sleutelkoning. Meer over De Sleutelkoning ontdekken?

De Sleutelkoning klusbedrijven

Geopend08:30 - 18:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Wittevrouwenstraat 20, Utrecht

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.