Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechter Frans kocht zijn droomfiets bij FREEM: ‘Het is het geld dubbel en dwars waard’

Aangeboden door FREEM bikes & coffee 27 oktober 2020

Toen Frans Verboom een paar jaar geleden herstelde van een burn-out, besloot hij om vaker te gaan bewegen in de buitenlucht. Voortaan fietste de sportieve Utrechter dagelijks naar zijn werk, wat in totaal neerkwam op een tocht van dertig kilometer. Het fietsen beviel goed, maar wat tegenviel, was dat hij flink wat geld kwijt was aan onderhoud. Hij besloot dat het tijd was voor een waardige vervanger en belandde bij FREEM bikes & coffee. Met de Tout Terrain woon-werkverkeer fiets die hij hier kocht, is Frans tot op de dag van vandaag dolgelukkig: “Eric en Marijn van FREEM zijn heel behulpzaam en echte fietsliefhebbers. Je hebt niet het gevoel dat ze iets aan je willen verkopen, maar vooral dat ze willen weten wat je verhaal is en wat je nodig hebt.”

Frans vond het zonde dat zijn oude fiets zoveel onderhoudskosten met zich meebracht, dus legde hij aan Eric voor wat hij wél zocht: ”Een betrouwbare, goede fiets die ook onderhoudsvriendelijk is.” In de etalage had hij al twee fietsen gezien die hij mooi vond, maar na een goed gesprek met Eric, stapte hij daar toch vanaf. “Op basis van mijn verhalen concludeerde Eric dat ik behoorlijk wat vermogen kan trappen en dat ik een fiets nodig heb die dat aankan. Omdat ik iedere dag fiets en soms ook lange toertochten maak van wel honderd kilometer, raadde hij me een fiets van Tout Terrain aan.”

Op je gemak een keuze maken

Na het adviesgesprek in januari ging Frans naar huis zonder fiets, maar met een hoop inspiratie en informatie. “Eric zei dat ik me eerst eens rustig moest verdiepen in de Tout Terrain-fiets. Hij noemde ook een paar vergelijkbare merken waar ik naar kon kijken”, aldus Frans. Hij ervaarde die aanpak als erg prettig: “Ik werd heel vrij gelaten om mijn keus te maken, niets werd opgedrongen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s 

Foto: Frans Verboom
Foto: Frans Verboom

Betere zitpositie en goede grip op de weg

In mei van dit jaar besloot Frans om de door Eric aangeraden woon-werkverkeer fiets van Tout Terrain aan te schaffen. Hij heeft er geen moment spijt van gehad: “Ik heb al 2000 kilometer gereden en merk veel verschil met mijn vorige fiets. De Tout Terrain Scrambler is veel stabieler en de zitpositie is beter. Dat voelt een stuk veiliger. Daarnaast heb ik betere grip in de bochten, ook met slecht weer.”

Hij gaat verder: “Het was een flinke uitgave, maar dat is het dubbel en dwars waard! Iedere keer dat ik op deze fiets rijd, denk ik weer: iedereen zou er één moeten hebben.” Frans zocht een onderhoudsarme fiets en die heeft hij zeker gevonden. “Dit model is oersterk”, zegt hij glunderend. “Op een paar onderdelen na, denk ik dat de fiets niet snel slijt. Ik heb nu al veel gereden, maar heb nog niets aan de fiets hoeven doen. Bij mijn vorige fiets moest ik na een jaar de tandwielen en ketting vervangen, maar dat ga ik met deze niet meemaken; ik weet het zeker.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Frans Verboom
Foto: Frans Verboom

Woon-werkverkeer fiets: ‘Alles is gericht op kilometers maken’

Als je net als Frans veel fietst en ook graag langere afstanden overbrugt, is een woon-werkverkeer fiets volgens Eric van FREEM absoluut geen overbodige luxe. “Dit type fietsen is gemaakt om comfortabel veel kilometers te maken. Je zult sneller en veiliger van A naar B reizen”, legt hij uit.

Hulp bij het vinden van jouw droomfiets

Bij FREEM gaan ze heel ver om jou te helpen bij het vinden van je ideale fiets, aldus Eric. Hoe dat zich uit? “We willen graag eerst weten wat iemand precies met de fiets gaat doen. Dan proberen we in te schatten hoe iemand het liefst op de fiets zit. Maar we kijken ook wat de klant te besteden heeft. Frans was zó enthousiast over een Tout Terrain fiets, dat hij besloot nog even door te sparen om een écht goede fiets te krijgen. Wanneer je elke dag op je fiets stapt naar je werk, moet je geen concessies doen.”

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een geschikte woon-werkverkeer fiets? Eric en Marijn van FREEM staan voor je klaar! Kom gerust eens langs in de winkel aan de Gansstraat 60. Meer weten over FREEM en het assortiment? Via de oranje button hieronder ga je direct naar de website.

Lees ook:

Urban Arrow FREEM

Zware spullen of kinderen vervoeren is een eitje met deze elektrische bakfiets

Het zonnetje schijnt al wekenlang volop en normaal gesproken zou je misschien de trein pakken naar h...

Vet! Deze Utrechtse winkel maakt de mooiste bedrijfsfietsen op maat

Nooit meer banden plakken: koop een anti-lek band en krijg er een gratis binnenband bijDeze bijdrage wordt je aangeboden door FREEM bikes & coffee. Meer over FREEM bikes & coffee ontdekken?

FREEM bikes & coffee


Gesloten09:30 - 17:30

Gansstraat 60, Utrecht

adv.