Telefoon kapot? 4 dingen die je moet weten over de reparatie

Aangeboden door Telecombinatie Oog in Al 7 maart 2018

Hoe je het ook wendt of keert: telefoons zijn behoorlijk onmisbaar geworden. Niet gek dus dat veel mensen lichtelijk in paniek raken als hun telefoon niet meewerkt of – worst case scenario – kapot is. In dat laatste geval wil je natuurlijk dat het probleem zo snel mogelijk gefixt wordt. Hoe je dat zo snel mogelijk voor elkaar krijgt? Zo, dus!

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kun je het zelf fixen?

Gaat je telefoon na een duik in het toiletwater niet meer aan? Of lijkt er iets vreemds aan de hand te zijn met de software? Keep calm en kijk eerst of je het zelf op kunt lossen. We hebben al eerder een aantal veelvoorkomende problemen (en oplossingen) voor je op een rijtje gezet. Hopelijk heb je er iets aan:

4 x herkenbare smartphone struggles en zo los je ze op

Mailen, appen, snapchatten, foto's bewerken en oh já: bellen. Wat doe je tegenwoordig eigenlijk níet...

Hoe zit dat met de garantie?

Foto: Pixabay

Oké, je smartphone moet dus gemaakt worden door iemand die daar verstand van heeft. Met een beetje geluk valt het defect onder de fabrieksgarantie en hoef je niets te betalen. Wanneer dat het geval is? “Vrijwel altijd, behalve bij val-, stoot- en waterschade”, vertelt Ruben van Telecombinatie Oog in Al. Bedrijven zijn namelijk wettelijk verplicht om een gedegen product af te leveren. Voorbeeld: als je telefoon continu – zonder duidelijke oorzaak – uitvalt, valt dit gewoon onder de fabrieksgarantie. Laat je je telefoon uit je handen glippen en valt ‘ie op de grond? Tja, dán draai je zelf voor de kosten op.

Waar kun je je telefoon het beste repareren?

Foto: Floris Heuer

Goed, tijd om in actie te komen, want die telefoon gaat – helaas – niet zichzelf repareren. Waar je wel terecht kunt? Bij Telecombinatie Oog in Al! Ruben kan zo’n beetje alle defecten fixen. Hij snapt als geen ander dat jij eigenlijk niet zonder je telefoon kan en regelt de reparatie binnen een dag voor je. Ook als er nog garantie op je telefoon zit, staat Ruben voor je klaar. Je kunt je telefoon bij hem achterlaten en hij zorgt er vervolgens voor dat deze netjes wordt opgestuurd naar de leverancier. Zo heb je er zelf geen omkijken naar. Fijn!

Scherm kapot? Doe-het-(niet!)-zelf

telefoon kapot

Of je dat kapotte telefoonscherm toch niet zelf even kunt fixen? Er is inderdaad speciaal gereedschap waarmee dat kan, maar je moet wel van héél goede huize komen, wil dat lukken. Als je als leek namelijk zelf gaat prutsen, is de kans groot dat je je telefoon voorgoed beschadigt. Ruben weet wat ‘ie doet en kan je scherm voor een vriendelijke prijs binnen een dag repareren. En hij werkt (zoals we eerder zeiden) alleen met originele producten waardoor de kwaliteit van je beeldscherm hetzelfde blijft.

Telecombinatie Oog in Al speciaalzaken

Vandaag gesloten

Händelstraat 77 B, Utrecht

Bekijk meer:speciaalzaken
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶