Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

René is uitvaartverzorger: ‘Ook na de uitvaart bieden wij nog emotionele én praktische hulp’

Aangeboden door Uitvaartverzorging Midland 29 oktober 2019

De meeste uitvaartondernemingen blijven betrokken tot de uitvaart erop zit. René en Henriëtte Verweij van Uitvaartverzorging Midland gaan nog een stap verder: zij bieden nazorg aan. Dat betekent dat je als nabestaande ook ná de uitvaart nog kunt rekenen op praktische en emotionele steun. “Als een dierbare overlijdt, vallen nabestaanden soms in een gat. Dan is het fijn om met iemand te kunnen praten”, vertelt René.

Alle tijd

Wanneer iemand plots wegvalt, komt er veel op je af. Er moet van alles geregeld worden, waaronder een passend afscheid. Bij Uitvaartverzorging Midland vinden ze het belangrijk dat iedere uitvaart past bij de overledene, wat betekent dat René en Henriëtte altijd uitgebreid de tijd nemen om jouw wensen in alle rust te bespreken. Dat doen zij vrijblijvend in een voorbespreking of op het moment na het overlijden. “Bij ons kun je altijd rekenen op één vaste uitvaartbegeleider die dicht bij je staat en alles rondom de uitvaart tot in detail regelt”, aldus René.

Betrokkenheid voorop

Naast het regelen van de uitvaart, kun je ook op René en Henriëtte rekenen voor het regelen van andere zaken. “Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van rouwdrukwerk, de polisafhandeling maar ook voor de invulling van de afscheidsdienst”, licht René toe. Uitvaartverzorging Midland is bovendien gecertificeerd met het Keurmerk Uitvaartzorg. “Daarnaast worden we gewaardeerd met een klanttevredenheid van 9.5”, vertelt René. Wel zo goed om te weten voor je een uitvaartonderneming kiest!

Ook zijn René en Henriëtte geregistreerd uitvaartverzorger. Dat wil zeggen dat ze het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) behaald hebben én kunnen aantonen dat zij voldoende ervaring opdoen en nascholing volgen.

Luisterend oor

Ook wanneer de uitvaart eenmaal achter de rug is, kun je nog rekenen op hulp van Uitvaartverzorging Midland. “De eerste weken na een overlijden ben je als nabestaande druk met regelen, maar zodra dat is afgelopen vallen veel mensen in een soort gat”, vertelt René. “Juist dan is er behoefte om te praten over het verlies.” Zit je in de knoop? Dan kun je een jaar lang terecht bij nazorgconsulente Mariëlle Terstegen. René: “Voor nabestaanden is het prettig om af en toe met iemand anders te praten dan bijvoorbeeld familie of een huisarts.”

Hulp nodig met de administratie?

Naast emotionele steun, omvat nazorg ook praktische hulp. Zo kun je bijvoorbeeld ook bij de nazorgconsulente terecht met administratieve of andere praktische hulpvragen. René legt uit: “Mariëlle neemt altijd na de uitvaart contact op om te kijken of een nabestaande hulp nodig heeft. Vervolgens blijft ze in contact zolang daar behoefte aan is.”

Herinneringsmoment

Nog zoiets waarin de uitvaartonderneming van René en Henriëtte zich onderscheidt: ze organiseren jaarlijks een herdenkingsavond. “Op deze avond is iedereen welkom die een dierbare heeft verloren”, zegt René. “Tijdens de avond worden namen van overledenen genoemd, steken we samen kaarsen aan en worden gedichten voorgedragen. Daarnaast is er muziek van gospelkoor El Shaddai.”

Wil je een geliefde die er niet meer is herdenken en tegelijk kennismaken met Uitvaartverzorging Midland? Kom dan naar de jaarlijkse herdenkingsavond. Dit jaar vindt de herdenking plaats in het Dorpshuis XXL in Benschop op 9 november. Het programma begint om 19.30 uur . Na afloop is er gelegenheid om nog even samen te zijn.. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan door te bellen naar 06-53536888 of een mail te sturen naar [email protected]

Ook voor al je andere vragen zijn René en Henriëtte aanspreekbaar. Tevens kun je hen benaderen indien je elders verzekerd bent. In dat geval bekijken ze wat voor consequenties dit voor jou als verzekerde heeft.Meer over Uitvaartverzorging Midland ontdekken?

Uitvaartverzorging Midland

uitvaartcentra

Benedeneind Noordzijde 458, Benschop

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.