Nieuw bij wizard store De Werfeling: de Kristallen Steencirkel

Aangeboden door De Werfeling

Foto: De Werfeling

Heb je weleens gehoord van De Werfeling? De magische winkel vind je in een prachtige werfkelder aan de Oudegracht. De sprituele parel wordt door veel mensen alleen per toeval ontdekt, en dat maakt de verrassing des te groter! Bij De Werfeling vind je naast een magische winkel ook een mystieke bibliotheek en een meditatie- en opleidingsruimte. Wij vertellen je graag meer over het ‘magische hart van Utrecht’.

In december vorig jaar gingen wij van indebuurt in gesprek met Celeste en Rien: de eigenaren van De Werfeling. Het ondernemende stel vertelde vol passie over hun wizard store waar je onder meer tarotkaarten, edelstenen, handgemaakte toverstokken, wierook en magische sieraden vindt. Al die mooie producten liggen gesorteerd per realm: “Die realms, ook wel archetypen of modi van bewustzijn genoemd, vormen namelijk ook de basis van onze opleidingen.”

Bijzonder: de Kristallen Steencirkel

Sinds het vorige gesprek is er een hoop gebeurd in de winkel. Celeste vertelt: “Sinds dit voorjaar is De Werfeling een prachtige Kristallen Steencirkel rijker. Zeer waarschijnlijk is het de enige steencirkel in zijn soort, met een doorsnede van 170 centimeter.”

Voor iedereen die niet weet wat een Kristallen Steencirkel is, geeft Celeste graag toelichting: “Dit voelbare, krachtige energieveld bestaat uit 36 verfijnde kristallen. Het trekt de aandacht van toeristen van heinde en vere, maar ook de bekende klanten van De Werfeling zijn erdoor gefascineerd.”

Lees verder onder de foto >

Foto: De Werfeling

Steencirkels wereldwijd

Op alle continenten van de wereld komen al eeuwenlang Steencirkels voor. De allergrootsten daarvan hebben historisch altijd de aandacht getrokken van mensen. “Vele verhalen doen de ronde over de betekenis van Steencirkels. De oudste cirkels dateren van heel vroeg in het ontstaan van de menselijke beschaving. Zo zijn er in Zuid-Afrika restanten van cirkels gevonden die terugleiden naar zo’n 70.000 jaar geleden. In Europa vind je de meest bekende steencirkels in Zuid-Engeland, Ierland, Schotland en Portugal.” 

Celeste en Rien bieden een opleidingsprogramma genaamd ‘Het Magisch Hart’. “Hiervoor werkten wij al langere tijd met dit bijzondere fenomeen. “Daarbij hebben we veel inzicht opgedaan in de magie van steencirkels, in het buitenland. Dit heeft ons geïnspireerd om in De Werfeling onze eigen steencirkel te creëren. Het fascinerende van steencirkels is dat zij, zowel in het groot als in het klein, gebruik maken van één en dezelfde werking.”

Dertien realms

In de Kristallen Steencirkel die je in de winkel aan de Oudegracht aantreft, zijn dertien realms (archetypen) opgenomen. Die horen bij de dertien chakra’s van de kosmische mens. “Kosmische mensen zijn mensen die de Bron in zich bewust hebben gerealiseerd. Daarnaast zijn deze mensen zich ervan bewust dat ze iets unieks bijdragen op deze mooie planeet die aarde heet.”

Celeste gaat verder: “Een steencirkel vormt een patroon, dat de knowhow over de aarde en de kosmos vertegenwoordigt. In het werken met de steencirkel wordt vaak uitgegaan van een model met 36 stenen. Iedere individuele steen is verbonden met het grotere energetisch veld. Dit energetisch veld kunnen we ervaren in het werken met de steencirkel. Door ons met een specifiek veld te verbinden, krijgen we toegang tot de kennis die erin besloten ligt. Zo spiegelt de steencirkel onszelf in de kosmos en de kosmos in onszelf.”

Inzicht in belangrijke levensvragen

“Wanneer de steencirkel eenmaal gecreëerd en geactiveerd is, kun je de cirkel raadplegen. Dit kan je helpen bij het verkrijgen van inzicht in vraagstukken met betrekking tot je eigen leven. Zowel op het vlak van privé, werk en relaties, maar ook vragen die je bezighouden ten aanzien van gebeurtenissen in de wereld. Het werken met de steencirkel kent een aantal basisprincipes. Het meest essentiële is dat de cirkel werkt op basis van de kracht van Onvoorwaardelijke Liefde.”

The creator’s stone

Over de opbouw van de Steencirkel valt eindeloos veel te vertellen. Wat in ieder geval belangrijk is om te weten, is dat in het hart van de cirkel een grote rozenkwarts ligt. “Dit is de steen van de Bron, ook wel the creator’s stone genoemd”, aldus Celeste.

Dit kristal vormt de centrale as van het veld en verbindt de cirkel met het hart van de aarde en de centrale zon in ons melkwegstelsel. “The creator’s stone leert je over je eigen vermogen om te creëren, over vertrouwen en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Hier omheen liggen de kristallen die verbonden zijn met de aarde, de zon, de maan en de vier elementen die staan voor aarde, water, vuur, en lucht.”


Om mee te maken: een maanritueel

Misschien duizelt het je van alle informatie, maar ben je wél geïnteresseerd in dit thema. In dat geval ben je welkom in De Werfeling. “Je kunt bijvoorbeeld eens meedoen aan een maanritueel. Daarin nemen we mensen mee in een magische ervaring rondom de verschillende aspecten van de Steencirkel.”

Vanaf halverwege oktober vindt iedere volle en nieuwe maan een maanritueel plaats bij De Werfeling. Houd de website goed in de gaten om op de hoogte te blijven.

Een persoonlijk consult

Naast de maanrituelen kun je ook een persoonlijk steencirkel consult boeken. “Dan krijg je de gelegenheid om zelf te leren werken met de Steencirkel. We begeleiden je met veel plezier, zodat je inzicht verkrijgt in de vraagstukken die je hebt.” Later dit najaar organiseren Celeste en Rien bovendien een specifieke workshop gericht op het werken met de Steencirkel. Heb je interesse? Mail dan naar [email protected].

Lees verder onder de foto >

Foto: De Werfeling

Tip: natuurlijke wieroken

Tot slot vind je bij De Werfeling ook een mooie selectie van huisgemaakte wieroken. “Onze herbal and wood blends zijn volkomen natuurlijk. We maken de wieroken van kruiden, harsen, houtsoorten, bloemen en piepkleine vruchtjes.” Je hebt keuze uit dertien soorten, die staan voor de dertien realms. “Zo hebben we een wierook ontwikkeld voor de Dwergen, de Draken, Strijders, Sjamanen, Alchemisten, de E.T.’s en Maarschalken. Je bent van harte welkom om de rest zelf te komen bekijken!”

Je lees het: De Werfeling is een bijzondere plek die je eigenlijk gewoon zelf moet ervaren! Op de website lees je meer over de wizard store. Daarnaast biedt De Werfeling diverse interessante opleidingsprogramma’s. Dit najaar gaan er nieuwe groepen van start. Heb je interesse? Hier vind je meer informatie.

Magische plek met toverstokken, kristallen, wierook en meer: Celeste en Rien runnen wizard store De Werfeling

 • Lifestyle, Partnerbijdragen, Winkelen

Al wandelend langs de Oudegracht viel ons laatst een bijzonder bord op. Wizard store De Werfeling…

Werfeling

De Werfeling

Oudegracht aan de Werf 163, 3511 AK Utrecht

Nu geopend

Meer informatie

De Werfeling

Oudegracht aan de Werf 163, 3511 AK Utrecht

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Lifestyle

Ga naar “No-nonsense & persoonlijk: Fysiek Health Club is fysiopraktijk én gym ineen”

No-nonsense & persoonlijk: Fysiek Health Club is fysiopraktijk én gym ineen

Aangeboden door Fysiek Health Club

Fysiek Health Club Sartreweg
Ga naar “4 x hierom is een bezoek aan Tandheelkundig Centrum de Meern een feestje”

4 x hierom is een bezoek aan Tandheelkundig Centrum de Meern een feestje

Aangeboden door Tandheelkundig Centrum De Meern

Ga naar “Hier in Utrecht werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling: ‘Een spiegel en speeltuin’”

Hier in Utrecht werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling: ‘Een spiegel en speeltuin’

Aangeboden door Schoonderwoerd opleidingen & trainingen

Schoonderwoerd

In onze gids

Ga naar “SHOKUDO”

SHOKUDO

 • Kleinesingel 41
 • Restaurants en horeca
 • 12:00 - 20:00

Nu geopend

Ga naar “De Utrechter”

De Utrechter

 • Vredenburg 40
 • Cafés
 • 08:00 - 23:00
de-utrechter-1 ontbijten

Nu geopend

Ga naar “Heirloom – Venues of Utrecht”

Heirloom – Venues of Utrecht

 • Pausdam 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paushuize Eeuwdiner Utrecht

Aanbiedingen

Ga naar “Maandaanbieding: 3 pigment- of roodheidbehandelingen halen, 2 betalen”

Maandaanbieding: 3 pigment- of roodheidbehandelingen halen, 2 betalen

 • De Huidkliniek
 • Geldig t/m 30 november 2021
de huidkliniek

Topper

Ga naar “Jumbo paprika mix € 1,00”

Jumbo paprika mix € 1,00

 • Jumbo
 • Geldig t/m 9 november 2021

Topper

Ga naar “Alle Douwe Egberts, Senseo en L’Or van € 11,98 voor € 8,98”

Alle Douwe Egberts, Senseo en L’Or van € 11,98 voor € 8,98

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 24 oktober 2021

Topper

Ga naar “BK bluelabel koekenpannenserie Stone 20% korting”

BK bluelabel koekenpannenserie Stone 20% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 24 oktober 2021

Topper

Ga naar “Dole banana per kilo € 1,00”

Dole banana per kilo € 1,00

 • Jumbo
 • Geldig t/m 9 november 2021

Topper

Vacatures

Ga naar “All-round medewerker”

All-round medewerker

 • SHOKUDO
 • Parttime
shokudo

Topper

Ga naar “Vulploegmedewerker | Utrecht Hoog Catharijne”

Vulploegmedewerker | Utrecht Hoog Catharijne

 • Amazing Oriental Hoog Catharijne
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Kids Fashion winkelmedewerker (full- en/of parttime)”

Kids Fashion winkelmedewerker (full- en/of parttime)

 • Labels for Little Ones
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker versafdeling | Utrecht Hoog Catharijne”

Medewerker versafdeling | Utrecht Hoog Catharijne

 • Amazing Oriental Hoog Catharijne
 • Fulltime/Parttime
Amazing oriental hoog catharijne

Topper

Ga naar “Projectleider Facilitair (32 uur)”

Projectleider Facilitair (32 uur)

 • De Bibliotheek Utrecht
 • Parttime
bibliotheek utrecht

Topper

Agenda

Ga naar “Bockbierfestival 2021”

Bockbierfestival 2021

 • Bockbierfestival
 • 15 oktober 2021

Topper

Ga naar “Inspirerende workshop Zelfbewust zijn”

Inspirerende workshop Zelfbewust zijn

 • iederal
 • 4 november 2021

Topper

Ga naar “Iedere dag koffie & second hand clothing”

Iedere dag koffie & second hand clothing

 • 9 juli 2021

Topper

Ga naar “Nieuwe Maan Magie”

Nieuwe Maan Magie

 • De Werfeling
 • 8 augustus 2021

Topper

Ga naar “Run & Roast”

Run & Roast

 • 31 oktober 2021

Topper