Slecht geslapen? Onderzoek van deze Utrechtse beddenzaak wijst uit hoe dat komt

Aangeboden door Morpheus 20 maart 2019

Je kent ze vast wel; die avonden waarop je besluit om vroeg naar bed te gaan, om vervolgens de hele nacht wakker te liggen. Een schrale troost is dat je daarin niet alleen bent. Sterker nog, uit onderzoek van beddenspeciaalzaak Morpheus blijkt dat maar liefst 70,4% van de Nederlanders regelmatig een slechte nachtrust heeft. Daarnaast wordt 70% van de mensen regelmatig wakker tijdens het slapen. Waar dat aan ligt? Lees en leer!

Over het onderzoek

We horen je denken: ”Goh, dat onderzoek… Hoe betrouwbaar is dat nu?”. Het onderzoek waarnaar we verwijzen is uitgevoerd onder 2.950 proefpersonen die geen klant zijn van Morpheus. Alle proefpersonen hebben een uitgebreide vragenlijst ingevuld en op basis van hun antwoorden zijn de volgende conclusies getrokken. Zo, is dat ook weer duidelijk! 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Eeuwig op zoek naar een goede houding

Je kruipt in bed na een lange dag, helemaal klaar voor je schoonheidsslaapje en dan… lukt het maar niet om de slaap te vatten. Hoe je ook gaat liggen; geen enkele houding voelt goed. Ook dit eeuwige draaien en woelen is iets wat veel mensen uit hun slaap houdt, ontdekte Morpheus. Het klinkt onschuldig, maar het is dus écht een slecht teken wanneer je hier regelmatig mee te maken hebt. Al dat gedraai en gewoel duidt vaak aan dat je in bed een verkeerde lighouding hebt, wat op den duur kan leiden tot spier- en gewrichtsklachten. “We zien vaak dat klanten óf op een doorgezakt óf op een te stevig matras liggen,” vertelt David Minco van Morpheus ons. Veel mensen denken dat een hard matras de rug recht houdt, maar dat is dus niet per se positief. “Om ontspannen te slapen, adviseren wij dat je niet op bed maar in bed moet liggen.”

Feeling hot, hot, hot

Liggend onder je dekbed is het bloedheet, maar gooi je vervolgens alle dekens van je af, dan begin je spontaan te klappertanden van de kou. Niet echt de ideale omstandigheden voor een goede nachtrust. Uit het onderzoek van Morpheus blijkt dat nachtelijk transpireren een van de belangrijkste redenen is die de slaap verstoort. Als het in bed te warm is, ga je vanzelf transpireren en daarvan word je weer wakker. Frustrerend! Hoe het komt? Beddengoed en matrassen zijn vaak gemaakt van synthetische materialen die warmte slecht reguleren. Bij Morpheus werken ze daarom het liefst met natuurlijke materialen. Een wereld van verschil!

Appen, liken en chatten in bed

Voor het slapengaan doen we het bijna allemaal wel (meer dan) eens: nog even een mailtje versturen, teruglezen wat er allemaal is gezegd in de groepsapp, scrollen door Facebook. Heel verleidelijk, maar oh zo slecht voor je nachtrust. “Het blauwe licht van een scherm verstoort de aanmaak van melatonine,” legt David uit. Dit hormoon reguleert je slaapritme, dus wanneer je vaak tot laat nog op je telefoon, laptop of tablet zit, raakt je lichaam in de war. “Zo kom je niet door alle slaapfasen, en dat kan ervoor zorgen dat je niet uitgerust wakker wordt.” Word je weleens midden in de nacht wakker zonder reden? Ook dat is vaak een direct gevolg van het nachtelijke getuur naar een scherm. Duidelijk; weg met die schermen in de slaapkamer!

Nooit meer slapeloze nachten

Tijd om voorgoed af te rekenen met je slapeloze nachten! Morpheus helpt je graag bij het uitvinden welk matras bij jouw lichaam past. Via de oranje button onderaan dit artikel maak je direct een vrijblijvende afspraak met één van de vakkundige adviseurs in Utrecht.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Morpheus. Meer over Morpheus ontdekken?

Morpheus

Vandaag gesloten

Oudkerkhof 11, Utrecht

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.