Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marcels dochter gaat naar peutercentrum Spelenderwijs: ‘Nu start ze moeiteloos op de basisschool’

Aangeboden door Spelenderwijs Utrecht 11 juli 2019

Peuters op een speelse manier voorbereiden op de basisschool: dat is waar Spelenderwijs Utrecht voor staat. Een van de kinderen die wekelijks een paar dagdelen bij Spelenderwijs doorbrengt, is Landaw (3). Vader Marcel de Korte is nog steeds blij dat hij en zijn vrouw hiervoor kozen. Wij spreken hem over zijn ervaring.

Speelse manier van leren

De reden dat Marcel en zijn vrouw kozen voor een peutercentrum (voorschoolse educatie) in plaats van een kinderopvang, had vooral te maken met Landaws taalontwikkeling. “Landaw is geboren in Thailand en heeft daar tot haar derde jaar gewoond”, vertelt Marcel. “We zijn vorig jaar naar Nederland verhuisd. Toen sprak Landaw alleen Thai en Engels. We hoopten dat voorschoolse educatie haar zou helpen de Nederlandse taal onder de knie te krijgen.”

Een heerlijke tijd

Inmiddels zijn we meer dan een halfjaar verder. Hoe het nu met Landaw gaat? “Ze spreekt vloeiend Nederlands en heeft veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes ontmoet”, vertelt Marcel trots. Hij merkt dat zijn dochter het heerlijk vindt bij Spelenderwijs. “Iedere ochtend sprint ze naar wat wij ‘het schooltje’ noemen. Als we haar weer ophalen, moeten we soms echt moeite doen om haar mee te krijgen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Spelenderwijs
Foto: Marcel de Korte

Vol programma

Een reden waarom Landaw het volgens Marcel zo naar haar zin heeft, is het leuke én educatieve programma dat Spelenderwijs organiseert. Marcel: “Laatst kwam er een balletdanseres, met tutu en al, optreden. De kinderen mochten meedansen. Daarnaast is Landaw met Spelenderwijs een paar keer naar de bibliotheek geweest.”

Handige tips

Marcel brengt zijn dochter iedere week drie ochtenden en een middag naar Spelenderwijs. De eerste keer was het best spannend om haar achter te laten. Wel herinnert Marcel zich dat zowel hij als zijn vrouw direct onder de indruk waren van pedagogisch medewerkers Maaike en Els. “Ze zijn heel consequent en duidelijk in hun omgang met de kinderen”, zegt Marcel. Daarnaast staan ze altijd klaar voor opvoedkundige vragen: “Landaw huilde vaak ’s nachts. Maaike en Els adviseerden om een doosje met een knuffel in haar kamer te leggen. Als ze ’s nachts moest huilen, kon ze de ‘geheime’ knuffel pakken en hoefde ze niet meer bang te zijn.”

Updates over de ontwikkeling van je kind

Als ouder wil je natuurlijk graag op de hoogte blijven van hoe je kind zich ontwikkelt. Daarom houden de pedagogisch medewerkers van Spelenderwijs nauwkeurig bij hoe je kind het doet op diverse vlakken. “Maaike en Els observeren de kinderen continu. Wat ze zien, leggen ze vast. Daarnaast zijn er regelmatig gesprekken waarin de voortgang wordt besproken”, vertelt Marcel.

Landaw heeft zich in korte tijd enorm ontwikkeld. Marcel is dan ook heel trots: “Ik weet zeker dat ze nu moeiteloos kan starten op de basisschool als ze vier jaar is.”

Lees meer over Spelenderwijs: 

Spelenderwijs Utrecht

Fijn: hier wordt je peuter voorbereid op de basisschool

De overstap naar de basisschool is voor sommige peuters best groot. Om de verandering wat makkelijke...


Meer over Spelenderwijs Utrecht ontdekken?

Spelenderwijs Utrecht

peuterspeelzalen

Niasstraat 6c, Utrecht

Bekijk meer:peuterspeelzalen

adv.