Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kappers aan de Amsterdamsestraatweg zijn blij om weer open te zijn: ‘Een last van mijn schouders’

Aangeboden door Ondernemersvereniging #ASW030 22 mei 2020

Met meer dan twintig kapsalons in één straat, is de Amsterdamsestraatweg het onbetwiste kapperskwartier van onze stad. Of je nu een salon zoekt waar ze raad weten met kroeshaar of juist een kleurspecialist nodig hebt: aan de gezellige Straatweg ga je het gegarandeerd vinden! Nu alle kappers aan de Amsterdamsestraatweg weer aan het werk zijn, deden wij een belrondje om te vragen hoe het met ze gaat.

Handig! Aan het eind van dit artikel vind je een kaartje met een overzicht van kapsalons aan de Straatweg. Kun je meteen checken welke kapperszaak het dichtst bij jou in de buurt is en een afspraak maken!

Wanneer we Umit Bilgi, eigenaar van Umit Kapsalon (Amsterdamsestraatweg 320) spreken, is het allereerste wat hij zegt het volgende: “Toen het kabinet bekendmaakte dat kappers weer open mochten, voelde dat voor mij echt als een groot cadeau! Ik was zo blij.”

‘Nog nooit zo lang vrij geweest’

Umit begon direct na de middelbare school met de kappersopleiding en heeft al vijf jaar zijn eigen salon in Utrecht. Dat hij door de coronamaatregelen bijna twee maanden dicht moest, vond hij naar eigen zeggen ‘supermoeilijk’. “Ik ben nog nooit zo lang vrij geweest”, aldus Umit.

Ook voor Wendy Okkes, salonmanager bij Team Kappers (Amsterdamsestraatweg 303), was het een onwennige tijd. “Al hebben we, toen we dicht waren, wel online trainingen gevolgd om bij te blijven. Daarnaast was er wekelijks overleg met collega’s, om ideeën te delen en vooruit te kijken.” Natuurlijk was Wendy wél heel blij toen de salon weer openging: “Toen dat bekend werd, viel er echt een last van mijn schouders.”

Afstand bewaren en extra grondig schoonmaken

In alle kapsalons geldt dat in coronatijd bepaalde maatregelen in acht genomen moeten worden. Tolga Ozturk, mede-eigenaar van Kapsalon Ali (Amsterdamsestraatweg 306), vertelt: “We hebben ons hele interieur veranderd, zodat er meer afstand is tussen stoelen. Daarnaast werken we nu enkel op afspraak en dragen we handschoenen.”

Wendy van Team Kappers vult aan: “We hebben in onze salon een looproute gemaakt om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Daarnaast hangen klanten nu zelf hun jas op, moet iedereen bij binnenkomst de handen desinfecteren en maken wij alles nog grondiger schoon. De eerste dag was het even wennen, maar daarna liep het wel. Klanten vinden het fijn dat we weer open zijn en hebben respect voor de regels.”

Eindelijk van je ‘coronacoupe’ af

Zowel Umit als Wendy geven aan dat ze het sinds hun ‘heropening’ op 11 mei ontzettend druk hebben. Umit: “Al tijdens de persconferentie stroomden de belletjes en appjes binnen. Dat ging door tot elf uur ’s avonds!” Bij Team Kappers hadden zo’n tweehonderd klanten zich ingeschreven op een servicelijst om gebeld te worden zodra ze weer langs konden komen. Bij Kapsalon Ali mag het nog wel drukker worden, vindt Tolga: “Het is rustiger dan gehoopt. Ik denk dat veel mensen nog een beetje bang zijn in deze tijd. Hopelijk wordt het drukker na 1 juni, als de terrassen ook weer open mogen.”

Heeft de coronacrisis ook iets positiefs gebracht? Volgens Wendy is dat zeker het geval: “Ik merk dat klanten niet meer denken: je bent ‘maar’ een kapper. Mensen zijn zich ervan bewust dat ons werk heel belangrijk is. We krijgen nu heel veel waardering!”

Handig: een overzicht van kapsalons aan de Amsterdamsestraatweg

Aan de Amsterdamsestraatweg vind je meer dan twintig kappers die zich allemaal specialiseren in een bepaald type klant. Zo kunnen heren terecht bij de barber shop, maar zijn er ook genoeg zaken waar ze wel raad weten met lange lokken. Op het kaartje hieronder vind je een overzicht van kapsalons aan de Straatweg. Klik op de blauwe aanwijzers voor meer informatie en de contactgegevens per salon.

Lees ook:

Kinki Kappers ASW030

7 x naar de kapper aan de Amsterdamsestraatweg

Waar in Utrecht je het Domkwartier of Vredenburgkwartier vindt, weet je vast wel. Maar weet je ook w...

7 x beauty en wellness aan de Amsterdamsestraatweg

5 x supermarkten aan de Amsterdamsestraatweg die je waarschijnlijk nog niet kentDeze bijdrage wordt je aangeboden door Ondernemersvereniging #ASW030. Meer over Ondernemersvereniging #ASW030 ontdekken?

Ondernemersvereniging #ASW030


Bemuurde Weerd OZ 31, Utrecht

adv.