Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hee stresskip! Van je stress afkomen wordt zo echt een eitje

Aangeboden door EmpowerU 20 maart 2019

Teveel stress hebben is niet fijn. Maar het is pas echt balen als je niet weet waar die stress vandaan komt. Heb jij moeite om te ontspannen of weet je niet waarom je op sommige momenten uit je slof schiet? Dan stellen we je graag aan iemand voor die je helpt begrijpen waar jouw stress vandaan komt. En dat niet alleen, ze kan je er ook vanaf helpen! 

De gevoelsdetective van Utrecht

Als een ware gevoelsdetective speurt Ilkana Goja naar de oorzaak van jouw stressgevoelens. Dat doet ze aan de hand van een klein apparaat dat aan je vinger of oor wordt bevestigd. Het apparaatje is gekoppeld aan een computerscherm, waarop jouw hartritme te zien is. Terwijl jij vertelt, houdt Ilkana nauwlettend in de gaten bij welke gespreksonderwerpen je hartslag omhoog schiet. Op die momenten vraagt ze door, net zo lang tot je bij de kern van het probleem bent. Die werkwijze heeft Ilkana niet zelf bedacht. De methode staat beter bekend als Heartmath, een manier van werken waarbij de ‘intelligentie van het hart’ wordt gebruikt om stress- en angstklachten te signaleren en verminderen.

Stress zichtbaar maken

“Heartmath is een bewustwordingsproces”, vertelt Ilkana. “Als je ziet welke onderwerpen spanning oproepen, kun je ermee aan de slag. Soms is het al voldoende om te begrijpen waar de spanning vandaan komt om de stress te verminderen. Maar wat vaker voorkomt, is dat ik met een cliënt stapje voor stapje richting een oplossing werk. Heartmath is dan voor veel mensen een fijn vertrekpunt, want op de monitor zie je heel goed waar werk aan de winkel is. Zo wordt een onderhuids probleem ineens best zichtbaar.”

Aanpakken maar!

Ilkana is gecertificeerd en gediplomeerd in hypnotherapie, EMDR en integrale therapie. Ze vertelt: “Als ik merk dat een cliënt onrustig wordt van een bepaald onderwerp, ga ik van Heartmath over op andere therapievormen.” Welke methode ze gebruikt, hangt af van de situatie. “Soms ga ik met de cliënt aan de slag om een beeld te vervangen, dat is een NLP-techniek. Maar een andere keer ga ik meer richting hypnotherapie. Dan vraag ik: waar heb je dit eerder gevoeld? En dan komen we ineens op een verhaallijn terecht waar veel emotie op zit.” Waarom dat helpt? “Kijk, het werkt zo”, zegt Ilkana. “Naarmate een cliënt ruimte durft te geven aan alle emoties die gekoppeld zijn aan de stressvolle situatie, hoe rustiger het hartritme wordt.” Ze wijst naar het scherm. “Ik kan dat hier terugzien. Maar wat misschien wel veel meer zegt: de uitstraling van de cliënt. Die ziet er na een behandeling vaak veel blijer uit!”

Kennismaken met Hearthmath? Via de oranje button onder dit artikel vraag je een sessie aan bij Ilkana Goja van EmpowerU. Meer over EmpowerU ontdekken?

EmpowerU

zorg

Geopend13:00 - 20:00

Goeman Borgesiuslaan 77, Utrecht

Bekijk meer:zorg

adv.