Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het kan echt: blijvend (!) afvallen zónder te diëten

Aangeboden door Tren Counseling Utrecht 7 mei 2019

Als je last hebt van overgewicht, heb je ongetwijfeld al veel verschillende dingen geprobeerd om daar vanaf te komen. Een methode die je waarschijnlijk nog niet kende, is ooracupunctuur. Hoe het mogelijk is dat je kunt afvallen met behulp van vier kleine prikjes in je oor? Dat vroegen wij ons nou ook af. Monique Hermus is ooracupuncturist en legt het uit.

Geen zin in zoet

“Rondom je oor liggen zo’n tweehonderd zenuwpunten die corresponderen met de rest van je lichaam”, vertelt Monique. “Door hele kleine naaldjes aan het uiteinde van de zenuwbanen te plaatsen wordt een lichamelijke verandering gestimuleerd.” Wat je je daarbij kunt voorstellen? “De puntjes die ik zet zorgen dat je sneller een vol gevoel hebt, geen behoefte meer hebt aan zoetigheid en dat je vetverbranding sneller gaat.”

Diëten is nergens voor nodig

Het grote voordeel van ooracupunctuur is dat je kilo’s kwijtraakt zonder er bewust bij stil te staan. “Als mensen bij mij langs zijn geweest, benadruk ik altijd dat ze zo dicht mogelijk bij zichzelf moeten blijven. Dan voorkom je een jojo-effect”, zegt Monique. Doordat de puntjes jouw zin in zoetigheid onderdrukken, zul je merken dat je vanzelf minder slechte dingen eet. Jezelf verplichten tot één of ander streng dieet is dus nergens voor nodig.

Fantastische ervaring

Dat vier kleine naaldjes zoveel verschil kunnen maken, zorgt bij mensen die niet bekend zijn met ooracupunctuur soms voor verbazing. “Ik heb weleens gehoord dat mensen na de behandeling echt dachten: ‘Wat hebben wij nu in onze oren zitten?’ Later, wanneer ze merkten dat het werkte, vertelden ze dan wat een fantastische ervaring het was. Je moet het echt zelf ervaren”, aldus Monique.

Nergens aan vast

Als je benieuwd bent wat ooracupunctuur voor jou kan betekenen, helpt Monique je graag. Voor de daadwerkelijke behandeling legt ze eerst uit wat je kunt verwachten. Mocht je dan besluiten dat het niets voor jou is, dan zit je nog nergens aan vast. Kies je ervoor om je wel te laten behandelen, dan zijn de prikjes zo gezet. De puntjes die je in je oor krijgt, blijven drie weken zitten. Na die periode volgt een week van rust, en daarna kun je beslissen of je nieuwe puntjes wilt laten zetten.

Monique is met haar onderneming Tren Counseling werkzaam in heel Nederland. Iedere maand is ze één zaterdag in Utrecht. De eerstvolgende keer dat je langs kunt gaan, is 18 mei 2019. Op deze pagina kun je direct een afspraak maken.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Tren Counseling Utrecht. Meer over Tren Counseling Utrecht ontdekken?

Tren Counseling Utrecht

acupunctuur

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Proffessor Suringarlaan 1 , Utrecht

Bekijk meer:acupunctuur

adv.