Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fijn: deze checklist zet op een rij wat je moet regelen als een dierbare overlijdt

Aangeboden door Barbara Uitvaartverzorging Utrecht 2 juni 2020

Wanneer een dierbare overlijdt, komt er ineens veel op je af. Naast het regelen van allerlei praktische zaken, moet er ook een mooi afscheid komen. Om je in deze verdrietige periode op weg te helpen, heeft Barbara Uitvaartverzorging de ‘checklist uitvaart regelen’ opgesteld: een document met een handig overzicht van alle zaken die je moet regelen na een overlijden. 

De checklist begint met een aantal concrete punten om  direct na het overlijden te regelen. “Als eerste dien je de (huis)arts te waarschuwen. Hij of zij zal de dood vaststellen”, vertelt Pierre, directeur van Barbara Uitvaartverzorging. “Als de arts meent dat er sprake is van een natuurlijke dood, geeft hij of zij een verklaring van overlijden af. Daarmee kan je bij de gemeente een verlof tot begraven of cremeren aanvragen.”

Tijd om een uitvaartverzorger in te schakelen

Nu is het tijd om contact op te nemen met een uitvaartondernemer. Pierre: “Met hem of haar bespreek je of de overledene thuis wordt opgebaard, of in een uitvaartcentrum. Daarna vindt een eerste gesprek plaats waarin de organisatie van de uitvaart wordt besproken.”

Om vast op te zoeken

Op de checklist van Barbara Uitvaartverzorging staan ook de documenten die je nodig hebt en nu vast bij elkaar kunt zoeken. Denk aan het testament, de uitvaartverzekering en een adressenlijst waar de rouwkaarten naartoe kunnen.

“We krijgen ook regelmatig vragen over de bankrekening van de overledene”, vertelt Pierre. “Goed om te weten is dat jij de bank zelf moet informeren na het overlijden. De bank blokkeert de rekening dan totdat bekend is wie de rekening gaat beheren. Eventuele machtigingen vervallen na een overlijden.”

Zaken waarover jij je geen zorgen hoeft te maken

Gelukkig zijn er ook een hoop zaken waar jij je niet druk om hoeft te maken, omdat de uitvaartverzorger deze voor je regelt. Ook die punten zijn te vinden op de checklist. Wat de uitvaartondernemer zoal regelt? Uiteraard de organisatie en uitvoering van de uitvaart, maar ook het verzorgen van de overledene, de opbaring, het verzorgen van wettelijke formaliteiten en het begeleiden van de condoleance- en familiebezoeken.

Vragen? Neem gerust contact op

Heb je vragen over de checklist uitvaart? Neem dan gerust contact op met Barbara Uitvaartverzorging door te bellen naar 030-2966666 of te mailen naar [email protected].

Lees ook:

Barbara Uitvaartverzorging Utrecht

Utrechtse uitvaartondernemer Pierre beantwoordt vragen over uitvaarten in coronatijd

De coronamaatregelen hebben ook invloed op de uitvaartbranche. Samenkomen met alle familie, vrienden...

Pierre (59) was CFO van Verkade en is nu directeur van Barbara Uitvaartverzorging

Nu al bepalen én betalen: dit wil je weten over een waardevaste uitvaart

Uitvaartverzorger Pierre vertelt: ‘Soms hebben mensen hun uitvaart al helemaal geregeld’

Mariëtte is uitvaartleider: ‘Een koets met paarden? Op sommige uitvaarten is niets te gek’Deze bijdrage wordt je aangeboden door Barbara Uitvaartverzorging Utrecht. Meer over Barbara Uitvaartverzorging Utrecht ontdekken?

Barbara Uitvaartverzorging Utrecht

uitvaartcentra

Egginklaan 51, Utrecht

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.