Wil je zien: dit weekend was het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland in Utrecht

Aangeboden door Aktiesport Utrecht Centrum 10 juli 2019

De Utrechtse Jaarbeurs stond afgelopen weekend voor een dag volledig in het teken van straatvoetbal. Tijdens het jaarlijkse VoetbalFestival vond ook het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland plaats: het Open NK Panna. Tijdens die wedstrijd streden jonge (straat)voetballers om de titel pannakoning van Nederland. Het leverde hele toffe beelden op: kijk zelf maar!

Vette trucjes

Als je zelf graag voetbalt, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen wat een panna is. Voor iedereen die stiekem geen idee heeft waar we het over hebben; bij een panna speelt een voetballer de bal door de benen van de tegenstander. Voor een panna zijn snel voetenwerk en behendige schijnbewegingen nodig, en dat ziet er dus supervet uit. Check het hieronder:

Pannakoning van het jaar

Na een spannende strijd werd het Open NK Panna gewonnen door de Alkmaarse Adi. Die winst leverde hem een plaats op in de Benelux Cup die later tijdens het VoetbalFestival plaatsvond. Hierbij nam Adi het op tegen 31 straatvoetballers uit de Benelux. Daarnaast ging hij naar huis met de titel pannakoning én kreeg hij toffe prijzen, waaronder een kledingpakket en fotoshoot. Adi mocht zijn prijzen in ontvangst nemen van niemand minder dan Aktiesport Athletes Easy Man, Nasser el Jackson en TOMV.

Voetballers van de toekomst

Het Open NK Panna is een initiatief van straatvoetbalplatform Panna Knock Out, in samenwerking met Aktiesport. Met het steunen van sportieve evenementen wil Aktiesport jongeren inspireren én motiveren om lekker samen te gaan voetballen.

Het evenement dat dit weekend plaatsvond, was de aftrap van een samenwerking tussen Aktiesport en Panna Knock Out. De komende tijd zullen dus nog veel meer toffe (straat)voetbalevenementen worden georganiseerd. Volg @pannaknockoutofficial en @aktiesport.nl op Instagram om te zien wanneer deze plaatsvinden.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Aktiesport Utrecht Centrum. Meer over Aktiesport Utrecht Centrum ontdekken?

Aktiesport Utrecht Centrum

sportwinkels

Gesloten12:00 - 17:00

Lange Elisabethstraat 17, Utrecht

Bekijk meer:sportwinkels

adv.