Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dát is leuk: deze Utrechtse organisatie geeft gratis workshops aan vrijwilligers

Aangeboden door Vrijwilligerscentrale Utrecht 16 september 2020

Maak jij de Domstad een beetje mooier door je in te zetten als vrijwilliger? Of woon je wel hier, maar doe je ergens anders vrijwilligerswerk? Dan hebben we een leuke tip voor je! Vrijwilligerscentrale Utrecht (VC Utrecht) biedt namelijk verschillende toffe workshops aan waar vrijwilligers gratis aan mogen deelnemen. Welke workshops er zijn en hoe het werkt, leggen wij je uit.

Op welk vlak jij je als vrijwilliger ook wilt ontwikkelen: grote kans dat VC Utrecht een workshop biedt die erop aansluit. Het aanbod wordt iedere maand aangevuld met andere workshops die gericht zijn op verschillende onderwerpen. Tijdens de workshops leer je vaardigheden die goed van pas komen tijdens het vrijwilligerswerk én daarbuiten. Behalve vrijwilligers zijn ook (vrijwillige en betaalde) vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van maatschappelijke initiatieven welkom om mee te doen.

Het workshopaanbod

Wat voor workshops VC Utrecht zoal aanbiedt? Dat loopt heel erg uiteen. Noortje van der Meer is adviseur bij VC Utrecht en tipt vast drie interessante workshops die binnenkort op het programma staan:

  • Het fundament van samenwerken tussen vrijwilligers (23 september): veel stichtingen zijn afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Als de onderlinge samenwerking soepel gaat, komt dat de resultaten vaak ten goede. Tijdens deze workshop leer je wat er nodig is voor een goede samenwerking én wat je zelf kunt doen om betere resultaten te behalen op dit vlak.
  • Eenzaamheid signaleren & bespreekbaar maken (5 oktober): wat doe je als je vermoed dat je collega, buurman of maatje eenzaam is? In deze workshop leer je meer over de signalen van eenzaamheid en wat jij voor de ander kunt doen in zo’n geval.
  • Hoe communiceer jij? (17 november): tijdens deze interactieve workshop leer je over de vier verschillende communicatiestijlen die er zijn en krijg je meer inzicht in veelvoorkomende misverstanden. Daarnaast krijg je tal van handige tips om effectiever te communiceren.

Ben je benieuwd welke andere workshop VC Utrecht aanbiedt? Op deze pagina bekijk je het volledige programma.

Nog makkelijker: leren achter je computer

Mocht je geen tijd hebben om een workshop te volgen op locatie of het in deze periode niet prettig vinden, dan kun je ook één van de online e-learningmodules doen. In de speciale e-learningomgeving op de website van VC Utrecht vind je een overzicht van modules om uit te kiezen. Ook online is het aanbod heel erg divers. Naast modules die je leren om beter te worden in je vrijwilligerswerk, zijn er modules waar je dingen leert die ook in je privéleven erg handig zijn. Zo kun je nu onder meer de e-workshops ‘Grenzen stellen’ en ‘Fondsenwerving’ volgen.

Een module volgen is hartstikke simpel! Wanneer je klikt op ‘Volg de e-learning’ spreekt de rest voor zich.

Aanmelden maar!

Iedere Utrechtse vrijwilliger kan zich gratis aanmelden voor de workshops van VC Utrecht. Bij iedere workshop vind je bovenaan de pagina een roze button met de tekst ‘Aanmelden’. Zo wordt vrijwilligerswerk doen nóg leerzamer!

Lees ook:

VC Utrecht

Wauw! Mandy bracht gezond eten langs bij Utrechters die het écht nodig hadden

Utrecht telt ruim 100.000 stadsgenoten die actief zijn als vrijwilliger. Een van hen is de Utrechtse...

Tim treedt in coronatijd op voor Utrechtse ouderen: ‘Er werd luidkeels meegezongen’

Leuk! Utrechtse organisatie lanceert Tinder voor vrijwilligerswerk

Utrechter Justus werkt als vrijwilliger: ‘Dat je een verschil kunt maken, voelt heel erg goed’Deze bijdrage wordt je aangeboden door Vrijwilligerscentrale Utrecht. Meer over Vrijwilligerscentrale Utrecht ontdekken?

Vrijwilligerscentrale Utrecht

dienstverlening

Gesloten09:00 - 17:00

Bemuurde Weerd Oostzijde 3, Utrecht

Bekijk meer:dienstverlening

adv.