Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cosmetisch arts Marlene vertelt: alles wat je nog niet wist over botox en fillers

Aangeboden door Botox Injectables Utrecht 28 augustus 2019

Botox en fillers: je hebt er vast weleens van gehoord, maar wat doen beide nu precies? En wat is het verschil tussen de twee? Marlene Engelen is huisarts, cosmetisch arts en eigenaar van kliniek Botox Injectables Utrecht. Wij gingen bij haar langs en vroegen haar het hemd van het lijf. Wedden dat jij dit ook nog niet wist over botox en fillers?! 

Boven versus onder

Een belangrijk verschil tussen botox en fillers is de plek waar ze worden ingespoten. “Botox gebruik je voor de bovenste helft van het gezicht, fillers voor de onderste”, vertelt Marlene. Daarnaast hebben beide injectables een ander effect. Marlene: “Botox spuit je in spiertjes om deze lam te leggen en zo een bewegingsrimpeling tegen te gaan. Met fillers ga je volumeverlies tegen, dus daarmee vul je lijntjes in het gezicht op”. Voor het gladstrijken van kraaienpootjes of die vervelende frons op je voorhoofd is botox dus het meest geschikt. Kamp je met afhangende mondhoeken of rokerslijntjes? Dan zijn fillers je redder in nood.

Supersnel effect

Iets wat niet veel mensen weten, is dat het effect van fillers meteen zichtbaar is. “Als je fillers laat inspuiten, zie je er direct jonger en vrolijker uit. Mondhoeken die naar beneden hangen zorgen vaak voor een chagrijnige blik. Met fillers verhelp je dat”, aldus Marlene. Ga je voor een botoxbehandeling? Dan moet je even geduld hebben voor het resultaat zichtbaar wordt. “Dit moet eerst inwerken. Het duurt gemiddeld zo’n drie tot acht dagen voor je spiertjes verslappen”, vertelt Marlene. Wanneer botox eenmaal tot de spieren is doorgedrongen, trekken deze niet meer samen. Het gevolg? Een mooie, gladde huid!

Botox kan meer dan je denkt

Bij botox denken mensen vaak direct aan het verhelpen van rimpels, maar het middel kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt. “Zo kun je het bijvoorbeeld ook laten inspuiten als je overmatig transpireert. In dat geval wordt botox in de oksels gespoten, wat ervoor zorgt dat de zweetklieren geen zweet meer produceren”, legt Marlene uit. “Na zo’n behandeling zweet je zeven tot negen maanden helemaal niet.” Ideaal! Zelfs als je niet overmatig transpireert, is deze behandeling een optie. “Soms laten mensen botox in hun oksels spuiten omdat ze vaak presentaties geven of bijvoorbeeld bijna gaan trouwen.”

Hier lees je meer:

Botox Injectables Utrecht

Bye-bye klotsende oksels: dit kun je doen als je teveel zweet

Weertje, hè? Wij worden heel blij van deze temperaturen, maar - eerlijk is eerlijk - we zweten heel ...

Lekker jezelf, maar dan zonder rimpels

Een laatste punt dat Marlene ons wil meegeven over botox en fillers, is dat het effect vaak subtieler is dan je denkt. “Ik behandel alleen (verouderings)lijntjes in het gezicht. Lippen of konen vullen doe ik niet, want daarmee verander je de vorm van het gezicht. Dit zorgt voor zo’n opgeblazen, plastic effect.” En dat is iets wat je juist wilt voorkomen. Marlene: “Mensen willen zichzelf blijven, maar dan zonder rimpels. Dat vind ik zelf ook mooier. Kom je bij mij, dan hoef je dus niet bang te zijn dat iedereen ziet dat je botox of fillers hebt laten spuiten.”

Wil je weten of een botox- of fillerbehandeling iets voor jou is? Boek dan een consult met Marlene via de oranje button onderaan dit artikel. Het consult is gratis en vrijblijvend. Zie je af van de behandeling of heb je tijd nodig om na te denken? Geen enkel probleem. Als je je wel laat behandelen, kan dit aansluitend aan het consult.

Lees meer:

Kijkje achter de schermen: dit is de nieuwe locatie van botoxkliniek Botox Injectables

Wanneer je denkt aan een botoxkliniek, zie je misschien niet meteen een warme en persoonlijke omgevi...

Huisarts Marlene startte haar eigen botoxkliniek in hartje Utrecht

Last van hoofdpijn of tandenknarsen? Zo kom je er vanafMeer over Botox Injectables Utrecht ontdekken?

Botox Injectables Utrecht

beauty en wellness

Op aanvraag

Kromme Nieuwegracht 9, Utrecht

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.