Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buitengesloten? Sleutelkoning Chris geeft advies waar je écht iets aan hebt

Aangeboden door De Sleutelkoning 21 mei 2019

Daar sta je dan: voor je eigen huis, maar zonder sleutel om binnen te komen. Want die heb je per ongeluk binnenin het slot laten zitten, oeps… Wanneer dit je voor het eerst overkomt, is de kans groot dat je geen idee hebt wat je moet doen. Chris van Dussen is eigenaar van sleutelwinkel De Sleutelkoning en geeft advies over wat je moet doen wanneer je bent buitengesloten. 

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Dubbelcheck met wie je in zee gaat

De Sleutelkoning
Foto: De Sleutelkoning van nu

Stel, je kunt je huis niet in. Wat is dan het eerste wat je doet? “In de praktijk merken we dat mensen direct  hun telefoon pakken en gaan Googelen. Deur openmaken in Utrecht typen ze dan in, of sleutel kwijt Utrecht”, vertelt Chris. “Wanneer ze bij de zoekresultaten komen, klikken ze één van de eerste links aan.” Klinkt logisch, want je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je huis in. Toch is het volgens Chris belangrijk om te dubbelchecken of de slotenmaker die je kiest betrouwbaar is. “Er zijn veel louche bedrijven actief. Als je belt, kom je terecht bij een soort meldkamer. Zij sturen vervolgens iemand naar je toe die helemaal geen slotenmaker is. Als zij jouw slot forceren, veroorzaken ze vaak een hele hoop schade.” Maar hoe kom je erachter of een slotenmaker wél betrouwbaar is? “Kijk bijvoorbeeld naar bedrijven die al langer bestaan en bekend zijn in de regio. Je kunt in geval van twijfel ook het adres van de slotenmaker Googelen. Als je uitkomt bij een garage of kantoorpand, weet je genoeg.”

Laat je niet verleiden door mooie logo’s

De Sleutelkoning

“Er bestaat helaas geen keurmerk voor slotenmakers. Veel slotenmakers zetten wel allerlei logo’s op hun site, bijvoorbeeld het Politiekeurmerk”, legt Chris uit. Vaak denken mensen dat een slotenmaker die dit soort logo’s toont betrouwbaar is. Helaas klopt dat niet altijd: “Laat je hier dus niet door verleiden!”

Hoeveel gaat het kosten?

De Sleutelkoning
Foto: indebuurt Utrecht

Als je een slotenmaker hebt gevonden die je kan helpen, is het verstandig om vooraf te vragen hoeveel dat je gaat kosten. Chris: “Het openmaken van een slot kost normaal gesproken tussen de €100,- en €150,-. Als je een heel nieuw slot nodig hebt, omdat je sleutel kwijt is, komen daar nog kosten voor een nieuw slot bij. De prijs daarvan hangt af van het type slot. Een slot met één cilinder heb je al vanaf €30,-, terwijl een compleet voordeurslot je zo €190,- kan kosten.” Wijkt een bedrag hier heel erg vanaf, dan is de kans groot dat je te maken hebt met een onbetrouwbare partij. Laat dus nooit een slotenmaker langskomen voor je weet wat de prijs gaat worden. “We hebben een keer meegemaakt dat een mevrouw €2.000,- kwijt was voor drie sloten”, zegt Chris. Superzonde!

De Sleutelkoning: 24/7 bereikbaar

De Sleutelkoning

Als je buitengesloten bent, helpen Chris en zijn team je graag. Je kunt De Sleutelkoning 24 uur per dag, zeven dagen per week bereiken. Als je overdag belt, zal de slotenmaker zo snel mogelijk jouw kant op komen. Wanneer je na zes uur ’s middags contact opneemt, zijn de eigen monteurs van De Sleutelkoning niet meer aan het werk. Wel verwijzen zij je dan graag door naar een betrouwbare collega uit de buurt.

Lees meer over De Sleutelkoning: 

Chris is de Sleutelkoning van Utrecht: ‘Sleutels zouden best wat meer liefde mogen krijgen’

Je voordeur openen zonder sleutel: het kan en zo werkt het


Meer over De Sleutelkoning ontdekken?

De Sleutelkoning klusbedrijven

Geopend08:30 - 18:00

Wittevrouwenstraat 20, Utrecht

Bekijk meer:klusbedrijven
Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.