Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fijn! Hier maakt je peuter spelenderwijs kennis met cultuur

Aangeboden door Spelenderwijs Utrecht 18 juli 2019

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met je kind van cultuur te laten genieten. Spelenderwijs Utrecht snapt dat helemaal, en daarom organiseren hun peutercentra verschillende culturele activiteiten. Hoe en waarom Spelenderwijs dat doet, leggen we je uit.

Samen zingen, dansen en naar het museum

Het culturele programma van Spelenderwijs omvat verschillende activiteiten. Zo nemen sommige locaties van Spelenderwijs peuters mee naar het nijntje museum, en kwamen op andere locaties muzikanten en dansers optreden. Daarnaast deed een aantal locaties mee aan de Muziekroute van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). Tijdens deze muzikale lessen draait het om samen musiceren, zingen en improviseren.

Theater voor peuters

Een andere manier waarop Spelenderwijs peuters in contact brengt met cultuur, is het organiseren van theatervoorstellingen. Dit doet Spelenderwijs in samenwerking met Cultuur19. ‘Op zoek naar het huilmeisje’, geschreven en gespeeld door theatermaakster Malou van Sluis, is daarvan het meest recente voorbeeld. Van januari tot en met april trok Malou met de voorstelling langs bijna alle zestig locaties van Spelenderwijs. In de voorstelling zien de peuters hoe een meisje op haar kamer allerlei avonturen beleeft met alleen maar een bord en krijt. Hoe dat eraan toeging, bekijk je hieronder:

Goed voor de ontwikkeling

Door kinderen in aanraking te laten komen met cultuur, wil Spelenderwijs hun ontwikkeling stimuleren. Carine Thesingh is directeur/bestuurder van Spelenderwijs  Utrecht en merkt hoeveel een theatervoorstelling met peuters doet. “Als je ze ziet kijken, merk je dat ze er helemaal in opgaan”, aldus Carine. “Het prikkelt hun fantasie en ze doen actief mee. Op die manier stimuleert een voorstelling de ontwikkeling van de hersenen. Het is een hele speelse manier om kinderen cultuur bij te brengen.”

Naast culturele activiteiten doet Spelenderwijs nog veel meer om peuters voor te bereiden op de basisschool. Hieronder lees je meer:

Spelenderwijs

Marcels dochter gaat naar peutercentrum Spelenderwijs: ‘Nu start ze moeiteloos op de basisschool’

Peuters op een speelse manier voorbereiden op de basisschool: dat is waar Spelenderwijs Utrecht voor...

Fijn: hier wordt je peuter voorbereid op de basisschool

Tuinbroek aan en gaan! Hier leert je peuter tuinierenMeer over Spelenderwijs Utrecht ontdekken?

Spelenderwijs Utrecht

peuterspeelzalen

Niasstraat 6c, Utrecht

Bekijk meer:peuterspeelzalen

adv.