Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ans was in vijf sessies van haar angstklachten af: ‘Dit gun je iedereen!’

Aangeboden door EmpowerU 4 februari 2019

Het zal je maar gebeuren: je loopt je hele leven rond met angstklachten, doe je een paar sessies therapie, ben je er ineens vanaf. Het overkwam Ans, die zich liet behandelen bij Ilkana Goja van praktijk voor hypnotherapie EmpowerU. Hieronder vertelt ze haar verhaal. 

Mediteren XXL

Om het verhaal van Ans te begrijpen, duiken we eerst in de behandelmethode hypnotherapie. Voor iedereen die het zweverig vindt, of niet precies weet wat het is, leggen we het hieronder uit:

Hypnotherapie is misschien wel het beste te vergelijken met meditatie. Wat meditatie is, weet je waarschijnlijk wel. Stel je dan eens voor dat je in zo’n meditatie wordt begeleid door iemand die je gerichte vragen stelt en dat die vragen steeds verder ingaan op wat jij met je ogen dicht ziet of hoort. Stel je vervolgens voor dat diegene zelfs zo ver gaat, dat ze je vraagt om in gesprek te gaan met de personen of dingen die je tegenkomt. En dat je dan antwoorden of inzichten krijgt aangereikt, waar je anders niet op was gekomen. Dat is hoe Ilkana werkt. Niks geen klokje voor je ogen, dus. Hypnotherapie is werken, maar dan van binnen. En dat kan de nodige effecten hebben op jouw ervaringen in de buitenwereld. Ans onderging zo’n innerlijke reis, begeleidt door Ilkana. Hieronder vertelt ze hoe het eraan toeging.

Doemdenker

“Ik ben heel lang bang geweest voor van alles waar eigenlijk helemaal geen reden voor was”, vertelt Ans. “Ik was een echte doemdenker. Toen ik beviel van mijn zoon, werd die angst nog erger.” Toen Ans’ zoontje niet ‘op tijd’ begon met praten, besloot ze hulp te zoeken. “Ik had een vermoeden dat mijn stressvolle bestaan hem ervan weerhield om woordjes te leren.” Via-via kwam ze terecht bij Ilkana.

“Toen ik plaatsnam in de behandelstoel, formuleerde we nog eens duidelijk mijn hoofdvraag. Dat werd het vertrekpunt van de innerlijke reis. Daarna deed ik rustig mijn ogen dicht, haalde diep adem en kwam langzaam in een meditatieve toestand terecht.” Vanaf dat punt ervaart iedereen iets anders. Ans kwam terecht in een gebied waar ze nooit eerder was geweest: “Ik stond in een landschap met gebombardeerde gebouwen. Daar kwam ik een man tegen en daar ben ik mee in gesprek gegaan. Op de één of andere manier heeft die ontmoeting mij geholpen om los te komen van bepaalde angsten.”

‘Ik voelde me een ander mens’

Toen Ans na de behandeling haar ogen weer opende, was er veel veranderd. Ze zegt: “Het gekke is dat je tijdens de sessie het idee hebt dat je maar wat doet en dat het weinig effect heeft. Maar toen ik weer bijkwam, voelde ik me een ander mens!”

Vrije vogel

Inmiddels is Ans drie maanden en vijf sessies verder. “De behandelingen hebben een heleboel emoties bij me losgemaakt, maar ik merk nu dat de angst geleidelijk aan afneemt. Dat is een groot cadeau, want ik heb er mijn hele leven mee rondgelopen. En het mooie is: mijn zoontje praat steeds beter!” Voorlopig gaat ze nog even door met de sessies. “Het werkt enorm bevrijdend!”

De praktijk van EmpowerU vind je aan de Goeman Borgesiuslaan in Lauwerecht. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken in Leidsche Rijn. Voor het plannen van een afspraak klik je op de oranje button onder dit artikel. 

De naam van de cliënt is vanwege privacyredenen gefingeerd. Meer over EmpowerU ontdekken?

EmpowerU

zorg

Gesloten13:00 - 20:00

Goeman Borgesiuslaan 77, Utrecht

Bekijk meer:zorg

adv.